spot_img
2 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăEconomieOraș-fondator al Alianței Vestului crește taxele și instituie una specială pentru căsătorii

Oraș-fondator al Alianței Vestului crește taxele și instituie una specială pentru căsătorii

-

Mai multe taxe şi impozite vor fi mai mari la Timişoara, începând de anul viitor, în urma unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în Consiliul Local. O taxă specială va fi aplicată pentru cei care se căsătoresc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

- Reclama -

Consiliul Local Timişoara a aprobat, miercuri, în şedinţa ordinară, un proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale în capitala Banatului pentru anul 2019.

Documentul prevede, printre altele, ca impozitul pe maşini să crească cu 50%, iar impozitul pe clădirile nerezidenţiale deţinute de persoanele juridice vor fi majorate tot cu 50%. De asemenea, începând de anul viitor, va fi introdusă şi o taxă specială pentru promovarea turistică, de 2% din tarifele de cazare practicate şi numărul de zile de cazare sau la tariful practicat pentru o noapte de cazare.

De asemenea, începând cu anul viitor, va fi instituită şi o nouă taxă pentru oficierea căsătoriilor care sunt realizate într-o altă locaţie decât Casa Căsătoriilor, în valoare de 1.000 de lei. Vor fi scutite de la plata acestei taxe persoanele internate în spital, care nu se pot deplasa, şi cele care se află în detenţie.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că este nevoie de creşterea unor taxe şi impozite pentru realizarea mai multor investiţii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img