spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăDezvaluiriCațavencii: Cozmin Infractorovici Gușă

Cațavencii: Cozmin Infractorovici Gușă

-

Gușă Cozmin Horea este un proxenet media format la școala bunicului securist Iulian Vlad, un arivist și un impostor, susține Doru Bușcu, într-un articol pentru Cațavencii. Bușcu explică în material legăturile lui Gușă cu securiștii Vlad și Măgureanu, apropierea acestuia de Moscova, dar și cum a furat Realitatea TV și s-a folosit de post pentru a se ține la adăpost de răspunderea în fața legii, scrie b1.ro. Articolul din Cațavencii se intitulează Cozmin Infractorovici Gușă.

”Cariera lui de combinator politic s-a clădit pe spinarea, coatele și genunchii jurnalistei porno Laura Andreșan, din a cărei cunoaștere s-au înfruptat mulți titani ai politicii, selectați de interesele peștelui. Gușă a investit această plusvaloare în politică și a ajuns în poziția de a-i aduce la Industria Sîrmei Cîmpia Turzii pe rușii de la Conares Trading (Mechel), care au preluat societatea cu peste 5.000 de angajați și aflată pe profit, ca s-o stoarcă și, apoi, s-o dizolve”, scrie Doru Bușcu, pentru Cațavencii.

- Advertisement -

Pentru a ilusta apropierea lui Gușă de Virgil Măgureanu și Iulian Vlad, Doru Bușcu amintește câteva declarații făcute chiar de Cozmin Gușă: “Mă întîlnesc cu Virgil Măgureanu din interes și cu plăcere” și “Generalul Iulian Vlad fost cel mai important mentor al meu”. Gușă a mai spus despre Vlad că “era o figură solară”, “de o bunătate deosebită” și “eu îi spuneam Bunicule”.

“Rusia e a doua mea patrie”, a mai mărturisit senin și mândru patronul Realitatea TV.

- Advertisement -

De altfel, amintește Doru Bușcu, ”în perioada pre-aderării euroatlantice, uneltirile rusești ale lui Gușă au început să stînjenească discuțiile României cu partenerii din NATO și UE, așa că Năstase l-a dat afară din PSD”. La fel a procedat și Băsescu. De asemenea, Gușă ”a vizitat Moscova, a întîlnit oficiali ruși și a umplut spațiul public de bazaconii panslaviste”. 

Tot apropierea de Moscova a făcut ca Gușă să ajungă și președintele Federației Române de Judo. Președintele Federației Internaționale de Judo este Marius Vizer, prietenul lui Vladimir Putin.

În 2012, Gozmin Gușă și Marcel Păcuraru au devenit patronii Realitatea TV. Nu de mari afaceriști ce erau, ci pur și simplu pentru că generalii bătrâni care îi manevrau s-au ținut mai tare decât ofițerii nerăbdători care trăgeau de Sebastian Ghiță.

”Apoi, Gușă a făcut ceea ce dovedise deja că știe să facă: a scos televiziunea la produs. A închiriat-o, după bătaia vîntului politic, unui clan sau altuia”. Efectele au fost că dosarul în care SC Strategies Research Investments SRL, reprezentată de Gușă Cozmin Horea, e urmărită penal pentru mai multe fapte de corupție a fost uitat într-un sertar în DNA, iar Păcuraru nu a ispășit decât jumătate din pedepasa cu închisoarea pe care o primise pentru furt din Poșta Română.

În același timp, pentru că Gușă s-a folosit de Realitatea TV după propriul interes, postul a avut întreaga complicitate a fiscului și a judecătorului sindic. Realitatea n-a plătit taxele și impozitele la stat. Durata maximă permisă de lege pentru insolvență a fost depășită cu trei ani și… nu s-a întâmplat nimic.

”Chiar dacă o expertiză criminalistică din 2017, adăugată la dosar, arată că Gușă a dobîndit Realitatea TV printr-o semnătură falsă, chiar dacă, în 2018, din dosarul din 2013 s-a disjuns un alt dosar dedicat aceleiași spețe și chiar dacă o nouă ordonanță a procurorilor DNA din martie 2018 spune răspicat că acel contract de cesiune a Realității TV e falsificat de Gușă și Păcurariu, lucrurile continuă să băltească. (…) Realitatea TV merge înainte, așa cum a mers și cînd termenul de faliment, prescris de noua lege a insolvenței, s-a împlinit pe 14 noiembrie”, mai continuă Doru Bușcu.

Acesta mai acuză că DNA așteaptă, pe față, să se prescrie faptele penale. Și cum procesul penal nu e încheiat, procesul civil, cel legat de bani, de datorii la stat, la creditorii privați, și de faliment, nu poate fi început. ”În acest șah înghețat, protejat de magistrați care încalcă legea, protejați, la rîndul lor, de ofițeri care încalcă legea, Realitatea TV își vede de comerțul ei politic”.

Și, în tot acest timp, Cozmin Gușă nu a uitat că Federația Rusă e a doua lui patrie. 

”Povestea rusească a lui Gușă Cozmin Horea, proxenetul media format la școala bunicului securist Iulian Vlad, e o rană deschisă în obrazul siguranței naționale. Gușă n-a fost explicat destul de Servicii, și nici de magistrați. Din fericire, cele două vocații ale lui – arivismul și impostura – se contrabalansează, iar limitele personajului sînt restrînse de propria natură. Cercetările, însă, continuă. Dacă, așa cum pretinde, Rusia e a doua lui patrie, rămîne neclar care e, totuși, prima”, își încheie Doru Bușcu articolul din Cațavencii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img