spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăAnalizeOrange România trebuie să plătească 10.000 de euro unui fost angajat pe...

Orange România trebuie să plătească 10.000 de euro unui fost angajat pe care l-a hărțuit moral

-

Curtea de Apel București a respins apelul înaintat de Orange România împotriva unei sentințe a Tribunalului București din iunie 2016, care a hotărât că operatorul și-a hărțuit moral la locul de muncă un fost angajat al companiei. De asemenea, instanța a obligat liderul pieței de telefonie mobilă să plătească daune morale de 45.000 de lei, plus 8.000 de lei cheltuieli de judecată, potrivit profit.ro

În iunie 2016, Tribunalul București a admis cererea înaintată de Radu Teodor Popescu, care și-a acuzat fostul angajator de hărțuire morală timp de aproape 2 ani.

- Advertisement -

Fostul angajat a arătat calvarul prin care a trecut până când, forțat de împrejurări, și-a dat demisia. Cazul poate fi un exemplu pentru alți angajați de care șefii își bat joc. În esență, în cazul de față, angajatul a fost tras pe linie moartă.

”Una din metodele cele mai cunoscute de hărțuire psihologică este tragerea pe linie moartă a salariatului, astfel încât acesta să nu mai aibă nimic de făcut, iar stima de sine să scadă, ceea ce conduce într-un final la cedarea psihică și prezentarea demisiei.”, se arată în sentință.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img