spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneOpoziția georgiană cheamă la proteste de stradă după ce a pierdut alegerile...

Opoziția georgiană cheamă la proteste de stradă după ce a pierdut alegerile prezidențiale

-

Opoziția din Georgia respinge rezultatele alegerilor prezidențiale câștigate de candidata puterii Salome Zurabișvili și cheamă la proteste. Declarația a fost făcută la Tbilisi de Grigol Vașadze, candidatul Mișcării Naționale Unite, la câteva ore după ce Comisia Electorală Centrală a anunțat rezultatele turului doi de scrutin, care a avut loc marți. Potrivit acestora, Zurabișvili ar fi obținut 59.52% din voturi, iar Vașadze – 40,48%.

- Reclama -

„Nu recunoaștem rezultatul alegerilor și cerem organizarea unui scrutin parlamentar anticipat”, a spus Vașadze într-o declarație televizată. Observatorii internaționali au spus că turul doi de scrutin a fost „competitiv”, dar una din părți s-a „bucurat de un avantaj necuvenit”. Opoziția georgiană și-a chemat suporterii la un protest pașnic la Tbilisi duminică. În conformitate cu o reformă constituțională, președintele georgian a fost lipsit de puteri reale, acestea fiind transferate parlamentului și primului- ministru.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...