spot_img
5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExclusivOperaţiunea rusească S a început în România în 10 noiembrie

Operaţiunea rusească S a început în România în 10 noiembrie

-

de ANDREI BĂDIN

10 Noiembrie 2014. În biroul său de la Kremlin, Vladimir Putin rânjeşte satisfăcut. A demarat cea mai mare operaţiune de imagine din istorie. A fost lansat Sputnikul. Nu pe orbită, ci spre 30 de ţări.

- Advertisement -

SPUTNIKINCEPUTÎncercările ideologului Kremlinului, Aleksandr Dughin, de a câştiga influenţă în România prin intermediul unor persoane/personalităţi nu sunt deloc întâmplătoare. Jurnalişti, politicieni, preoţi, conducători de universităţi, sociologi sunt pe lista dezvăluită de un grup de hackeri ucrainieni care au spart căsuţa de e-mail a consilierului lui Dughin. În conversaţii se vorbeşte de un proiect. Despre ce este vorba?

SPUTNIKEste vorba de cea mai amplă operaţiune de influenţă pe care Rusia a organizat-o vreodată. Totul a demarat în 10 noiembrie anul curent. Operaţiunea S sau Operaţiunea Sputnik. Sunt vizate peste 30 de ţări, printre care şi România şi Moldova. Bugetul pus la dispoziţie trece pentru primul an de 100 de milioane de euro. Dacă căutaţi cu atenţie pe siteul Vocii Rusiei, postul de radio rusesc pentru străinătate, găsiţi toate detaliile operaţiunii. Una extrem de spectaculoasă. Şi, evident, foarte scumpă.

- Advertisement -

OPERAŢIUNEA SPUTNIK

SPUTNIK110 Noiembrie. În biroul său de la Kremlin, Vladimir Putin rînjeşte satisfăcut. A demarat cea mai mare operaţiune de imagine din istorie. A fost lansat Sputnikul. Nu pe orbită, ci spre 30 de ţări. Cel mai mare grup media din istorie. Sputnik va realiza programe în 30 de limbi cu un volum zilnic de emisie în 130 de orașe din lume ce va depăși 800 de ore în 2015. 

ROMÂNIA ŞI MOLDOVA, ŢINTA SPUTNIK

SPUTNIK5Conform Vocii Rusiei, conținutul multimedia Sputnik va fi accesibil în limbile rusă, abhază, arabă, armeană, azeră, chineză, dari, estonă, finlandeză, franceză, georgiană, hindi, japoneză, kazahă, kârgâză, kurdă, letonă, paștună, poloneză, portugheză, română, sârbă, tadjică, tătaro-crimeeană, turcă, ucraineană.

CUM VA FUNCŢIONA SPUTNIK?

SPUTNIK4Cităm din documentul de acţiune: „Sputnik este un furnizor alternativ de știri și, totodată, un radiodifuzor. În fiecare țară, Sputnik este un centru multimedia format dintr-un post de radio pentru publicul local, un site, o agenție de știri cu un conținut exclusiv și un centru de presă.”

„Centrul multimedia va realiza și diverse alte proiecte. De exemplu, emisiuni informativ-umoristice, talk-show-uri politice, transmisiuni în direct, discuții în direct cu experții mondiali, sondaje de opinie pe paginile web ale Sputnik. Este important ca acest conținut unic să fie accesibil populației locale”, afirmă Margarita Simonian, redactorul-șef al Agenției Internaționale de Știri Rossiya Segodnya,
Emisiunile radio vor fi difuzate în bandă FM, în format digital DAB/DAB+ (Digital Radio), HD-Radio, de asemenea vor fi disponibile pe telefoanele mobile și pe Internet. Timpul de emisie urmează să crească, treptat, pe parcursului unui an, astfel încât, într-un viitor apropiat, să ajungă să emită 24 de ore din 24.

REDACŢII CU PÂNĂ LA 100 DE JURNALIŞTI LOCALI

Echipele birourilor centrului multimedia Sputnik – Londra, Washington, Berlin, Beijing, Paris, Helsinki, New Delhi, Cairo, Montevideo, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Istanbul, Belgrad, Minsk, Kiev, Chișinău, Tbilisi,Tașkent, Astana, Bișkek, Dușanbe, Suhumi, Țhinvali, Erevan, Baku – vor fi formate din 30-100 de persoane (în principal profesioniști locali). Biroul din Bucureşti va funcţiona în tandem cu cel din Chişinău. În cele două birouri vor lucra peste 150 de oameni. Biroul din Bucureşti urmează să fie deschis cel mai târziu în aprilie.

 

ÎNCEPÂND DE MÂINE, FLUX 24 VA CONTINUA SERIALUL DESPRE REŢELELE DE INFLUENŢĂ ALE RUSIEI ÎN LUME ŞI ÎN ROMÂNIA

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img