spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeONU: E o oportunitate de negocieri între Ucraina și Rusia

ONU: E o oportunitate de negocieri între Ucraina și Rusia

-

Rusia și Ucraina ar trebui să se angajeze în negocieri, ori de câte ori se prezintă o astfel de oportunitate, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt asociat al secretarului general al ONU, Stephanie Tremblay.

- Reclama -

„Secretarul general <…> sa exprimat în trecut de câteva ori cu privire la speranțele sale ca Ucraina și Rusia să se angajeze în discuții privind negocierile de pace”, a spus ea. „Dacă există o fereastră de oportunitate, să profităm de ea.”

Președintele Comunității SUA, generalul Mark Milley, a declarat miercuri în timpul unui eveniment organizat la Clubul Economic din New York că vede o oportunitate pentru discuții între Rusia și Ucraina și a îndemnat părțile să profite de aceasta. El a comentat situația din jurul retragerii trupelor ruse de cealaltă parte a râului Nipru în regiunea Herson. În opinia sa, Rusia a decis această mișcare „pentru a-și păstra forța de restabilire a liniilor defensive”, deși în primăvară aceste trupe își pot relua ofensiva. Cu toate acestea, Milley a spus că „există și o oportunitate aici, o fereastră de oportunitate pentru negociere”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img