spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăActualitateFost consilier al Secretarului Apărării în administrația Trump despre jocul la Kiev...

Fost consilier al Secretarului Apărării în administrația Trump despre jocul la Kiev al americanilor cu negocierile cu rușii

-

În timpul celei mai recente vizite la Kiev, consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, Jake Sullivan, l-a convins pe președintele ucrainean Vladimir Zelensky să creeze iluzia că este pregătit pentru discuții cu Rusia, a declarat un fost oficial militar american de rang înalt.

- Reclama -

„El [Sullivan] a spus: „Se pare că ar fi util să negociați cu Putin”. Unul dintre motivele invocate <…>: există membri ai NATO care suferă de „oboseala Ucrainei.” Ar fi util dacă vă exprimați dorința de a negocia cu președintele [rus] [Vladimir] Putin. Ei bine, este mai mult decât „ Oboseala Ucrainei.” Oamenii spun: nu vrem ca acest război să continue, vrem încheierea războiului, de ce nu poți să-l negociezi și să închei războiul. Și a doua zi, domnul Zelensky a spus foarte clar: fără ezitare, că precondițiile pentru negocierile cu Rusia sunt ca rușii să evacueze de pe tot teritoriul lor”, a declarat col. (ret.) Douglas Macgregor, fostul consilier al Secretarului Apărării în administrația Donald Trump, într-un interviu acordat Judjing Freedom, Canalul de YouTube.

„Desigur că nu vor face asta. Deci întreaga idee a negocierilor este moartă”, a continuat el. „Cred că Sullivan îi spunea [lui Zelensky]: „Fă zgomot! Creează iluzia că ești dispus să negociezi. Nici măcar asta nu a funcționat”.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a fost nevoit să dea înapoi la afirmația sa anterioară cu privire la imposibilitatea discuțiilor cu președintele rus Vladimir Putin „din cauza ghionturilor blânde din partea administrației Biden”, a scris marți ziarul Politico, citând surse proprii. Potrivit ziarului, Zelensky nu a menționat imposibilitatea discuțiilor cu Putin atunci când a enumerat cele cinci precondiții pentru discuțiile cu Moscova de luni. Articolul spune că schimbarea poziției guvernului de la Kiev a avut loc după discuții îndelungate între Kiev și Washington, inclusiv în timpul unei vizite la Kiev a consilierului pentru securitate națională al președintelui SUA, Jake Sullivan.

Anterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că conducerea rusă rămâne pregătită să continue negocierile privind Ucraina. El a menționat că Rusia este pregătită să-și asculte colegii occidentali dacă aceștia vor prezenta o propunere de organizare a unui dialog privind reducerea tensiunilor, ținând cont de interesele Moscovei. Peskov a mai sugerat că discuțiile despre Ucraina ar trebui purtate mai ales cu Washington, deoarece Kievul acționează „la ordine externe”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img