spot_img
5.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeONU a votat o rezoluţie neobligatorie pentru ca Rusia să plătească despăgubiri...

ONU a votat o rezoluţie neobligatorie pentru ca Rusia să plătească despăgubiri de război Ucrainei. Medvedev: Națiunilor Unite ar trebui acum să ceară repararea de către Statele Unite a daunelor cauzate Coreei, Vietnamului, Irakului, Iugoslaviei și altor țări

-

Adunarea Generală a ONU a adoptat luni o rezoluţie neobligatorie în favoarea creării unui mecanism de despăgubire pentru distrugerile, de natură umană şi materială, cauzate de invazia Rusiei în Ucraina, informează AFP.

- Reclama -

Spre deosebire de Consiliul de Securitate, unde Rusia are drept de veto, Moscova nu s-a putut opune adoptării acestei rezoluţii susţinute de Ucraina, Canada, Ţările de Jos şi Guatemala, care a primit 94 de voturi, mai puţin decât cele 143 de condamnare a anexărilor ilegale ale Rusiei pe 12 octombrie.

Împotrivă au votat 14 ţări, printre care Rusia, China, Cuba, Mali sau Etiopia şi s-au abţinut 73 de ţări, în principal de pe continentul african, dar şi Brazilia, Israel sau India.

După ce a adoptat rezoluția privind „reparațiile” Rusiei către Ucraina, Adunarea Generală a Națiunilor Unite ar trebui acum să ceară repararea de către Statele Unite a daunelor cauzate Coreei, Vietnamului, Irakului, Iugoslaviei și altor țări, a spus vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev. a spus luni.

„Ar trebui să adopte aceeași recomandare privind repararea totală a prejudiciului cauzat de Statele Unite Coreei, Vietnamului, Irakului, Iugoslaviei și multor alte țări care au suferit din cauza americanilor și a NATO”, a scris el pe canalul său Telegram, comentând ONU. votarea rezoluției prin care se recunoaște necesitatea instituirii unui mecanism de reparare a prejudiciului cauzat de Rusia Ucrainei.

Altfel, „pare începutul agoniei Națiunilor Unite ca instituție internațională cheie pentru reconciliere”, a subliniat el. „Sfârșitul va fi dureros pentru întreaga comunitate internațională. Ne vom lipsi de o astfel de organizație a națiunilor unite”.

Potrivit lui Medvedev, rezoluția este menită să legalizeze planurile Occidentului de a folosi activele înghețate ale Rusiei. „Anglo-saxonii caută evident să elaboreze o bază legală pentru furtul bunurilor rusești arestate ilegal”, a adăugat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img