spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeOMV preia o parte din unul dintre cele mai mari zăcăminte de...

OMV preia o parte din unul dintre cele mai mari zăcăminte de gaze naturale din Rusia

-

Grupul austriac OMV a finalizat o tranzacție privind preluarea unei participații de 24,99% la zăcământul Yuzhno Russkoye, unul dintre cele mai mari zăcăminte de gaze naturale din Rusia, de la grupul german Uniper, o tranzacție care îi va majora producția de hidrocarburi din Rusia cu aproape un sfert, a anunțat vineri proprietarul OMV Petrom.

OMV/r Gazprom,SUJET,LOGO
- Reclama -

Amplasat în regiunea Yamal-Nenets, vestul Siberiei, zăcământul Yuzhno Russkoye este unul dintre cele mai mari zăcăminte de gaze naturale din Rusia. Producția actuală se ridică la 25 de miliarde metri cubi pe an, iar zăcământul reprezintă principala sursă de alimentare a gazoductului Nord Stream, care aprovizionează direct Germania cu gaze rusești. Printre co-proprietarii zăcământului se află Gazprom (40%) și Wintershall, divizie a BASF, cu o participație de 35%.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64%, Fondul Proprietatea — 18,99%, iar 9,36% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img