Home coronavirus Omul unui baron condamnat pentru afaceri cu spitale a revoltat Caransebeșul

Omul unui baron condamnat pentru afaceri cu spitale a revoltat Caransebeșul

0

Asistentul-șef al Secției Bloc Operator din Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș îl acuză pe managerul Adrian Cican că doar în declarațiile de presă personalul medical este protejat împotriva COVID-19!, scrie Express de Banat.

Adrian Cican, fost lider PD-L Mehedinți, a devenit în ultimul timp omul de casă al fostului baron de Mehedinți, Adrian Duicu, condamnat la un an și 6 luni cu suspendare chiar într-o afacere de corupție cu spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin.

Adrian Cican dorea să candideze la Primăria Orșova, în Mehedinți, susținut de Pro România al cărui lider județean este Duicu.

DEZVĂLUIRILE DIN EXPRESS DE BANAT:

„În 23 martie am făcut o adresă înaintată conducerii, prin care am arătat că vrem să fim echipați corespunzător, că vrem să primim echipamente de protecție. Acum două zile am primit trei combinezoane, fără măști faciale! Am făcut o nouă sesizare, semnată de toate colegele. M-a sunat imediat managerul să-mi dau demisia din postul de asistent și cel de asistent-șef pe motiv că instig la răzvrătire. E normal însă să fim echipați pentru că noi suntem spital COVID. Mi s-a spus că nu știu să citesc Ordonanța”, acuză asitentul-șef de la Bloc Operator. 

Acesta susține că în sala de operații se intră cu urgențe, că nu este timp pentru a se face testarea COVID-19 a pacienților respectivi și cu atât mai puțin pentru a se aștepta rezultatele unor eventuale testări. „În 1 aprilie am fost demis fără nicio motivație. Lucrez în spital de 30 de ani, de 25 la sala de operație. Sunt șef de 20 de ani. Am fost și pe perioade rele, și pe perioane mai bune, și pe salarii mici, și pe salarii mari. Noi nu fugim de muncă, nu dăm bir cu fugiții, vrem doar un minim de protecție. Suntem expuși din primul moment îmbolnăvirii. Blocul Operator cuprinde cinci săli de operație, sala de nașteri. Noi suntem 21 de angajați pe secție. La ATI, din câte am înțeles, tot trei combinezoane s-au primit. Noi cerem doar niște drepturi de protecție. Mi s-a spus să mergem să luăm echipamente, dacă e nevoie, din Serviciul de Urgență. Există niște circuite, nu pot alerga prin spital după un costum de protecție. E absurd. Iar trei echipamente pentru toată secția sunt imposibil de împărțit. La o singură operație participă mai mult de trei persoane. Înțeleg că sunt materiale, așa a declarat managerul în presă, am căutat în magazie, nu există niciunde. Managerul spune că sunt sute de materiale de protecție, eu nu am găsit în nicio magazie!”, mai reclamă fostul de acum asistent-șef al Blocului Operator din spitalul din Caransebeș.  

Managerul Adrian Cican spune că acuzațiile fostului asistent-șef de la Blocul Operator sunt total nefondate, acestea fiind motivate de pierderile financiare suferite ca urmare a demiterii din funcție. „Am trimis câte trei, apoi am mai trimis și spun foarte clar că nu trimit mai multe ca să fie folosite aiurea, cum fac unii. Avem pe stoc, știa foarte bine și el lucrul acesta. La el nu e vorba despre materiale de protecție, e vorba de faptul că l-am schimbat din funcția de asistent-șef. Sunt acte de indisciplină la mijloc. În plus, e și instigare la revoltă și obturarea actului medical, dar nu am vrut să merg pe Codul Penal. E un fel de prim advertisment. A doua oară nu mai tolerez. Toate secțiile au primit câte trei combinezoane, au mănuși și măști la discreție. Am mai dat ulterior combinezoane, dar nu vreau să facem risipă. Avem în stoc materiale, urmează să mai și primim, nu e cazul să ne îngrijorăm. Am luat măsuri și luăm în continuare pentru a asigura protecția cadrelor noastre medicale”, a explicat mamagerul spitalului din Caransebeș pentru expressdebanat.ro.

Ad

Exit mobile version