spot_img
1.4 C
București
joi, noiembrie 30, 2023
AcasăDezvaluiriOmul lui SOV şi Felix, personajul cheie al securităţii naţionale de la...

Omul lui SOV şi Felix, personajul cheie al securităţii naţionale de la Cotroceni?

-

Hotnews.ro a avansat zilele trecute citând surse ale Administraţiei prezidenţiale posibilitatea ca fostul ministru de interne ţărănist, Constantin Dudu Ionescu (foto), să fie numit consilier prezidenţial pe securitate naţională al preşedintelui Klaus Iohannis.

- Reclama -

duduionescuNumele lui Ionescu nu apare numai în povestea graţierii criminalilor din decembrie 1989, propunere făcută de acesta în 1998.

Există mai multe mărturii care se referă la trecutul nu tocmai curat al posibilului viitor consilier prezidenţial.

DUDU IONESCU, PROTECTORUL LUI SOV

sovColonelul Dumitru Strava, fostul director al Poliţiei economico- financiare din IGPR (din anul 2000), cel care a instrumentat dosarul FNI,  declara la emisiunea Naşul pe vremea aceea la B1 Tv  că, după ce l-a dat în consemn la frontieră pe Sorin Ovidiu Vîntu, a fost muştruluit de ministrul de atunci al Internelor, Constantin Dudu Ionescu.

„Totul s-a deteriorat în momentul în care dl. Sorin Ovidiu Vîntu a fost dat în consemn la frontieră. Probele se îndreptau vertiginos împotriva sa şi urma să răspundă pentru megaescrocheria FNI si atunci, dupa darea in consemn la frontiera, am primit o mustruluiala de nu m-am văzut de la un demnitar român: Constantin Dudu Ionescu, ministrul de interne. Mi-am dat seama că nu vom putea sa ne apropiem prea repede de acest domn”.

Colonelul Stavra a detaliat această intervenţie a ministrului Dudu Ionescu într-un interviu dat pentru Evenimentul Zilei.

(Constantin Dudu Ionescu) mi-a strigat atunci: „Cine ţi-a ordonat să-l dai în consemn la frontieră?” Nu mi-a ordonat nimeni, m-a obligat legea! Legea spune: este vinovat, să vină să răspundă! (…) Am fost bălăcărit de ministrul ăla, aşa cum în viaţa mea de poliţist, de 40 de ani, nu am fost bălăcărit de nimeni. Şi îl interesa cine mi-a ordonat să-l dau în consemn la frontieră pe Vîntu. Şi încă o chestiune să nu uit… În momentul în care l-am reţinut pe Camenco Petrovici (fostul director al CEC), s-a întâmplat o scenă de-a dreptul penibilă la mine în birou. I-am cerut buletinul în momentul în care a fost adus şi mi-a răspuns că nu i-l dă decât colonelului Strava. Nu ştia cine sunt. Şi l-am întrebat: „De ce doar colonelului Strava?”. „Pentru că aşa mi-a spus dl ministru”, a venit răspunsul. „Care ministru domnule?”, l-am întrebat. Iar el l-a nominalizat pe cel pe care l-am aminitit mai devreme. „Când ţi-a spus domnule chestia asta?” „Aseară”. „Unde?” „La mine, la masă”.

DUDU IONESCU PROPUS PARLAMENTAR ŞI MINISTRU DE FELIX

felixbunConstantin Dudu Ionescu a fost o vreme membru al Partidului Conservator al cărui preşedinte era la vremea aceea Dan Voiculescu. A fost propus parlamentar şi mai apoi ministru de Dan Voiculescu, dar în cele din urmă a ajuns în anul 2008 la PDL. A lucrat în domeniul afacerilor cu armament pentru o firmă israeliană.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img