spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăJustitieOmul lui Grindeanu executat de DNA

Omul lui Grindeanu executat de DNA

-

DNA Timișoara a pornit urmărirea penală a doi directori din CFR SA. Unul dintre ei a fost șef și la Regionala CFR Timișoara. Ambii sunt acuzați de abuz în serviciu.

- Reclama -

Primul este Alexandru Ion Simu, directorul general al CFR SA.  Acesta este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, și instigare la uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Simu este omul de casă al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Cel de-al doilea este directorul adjunct tehnic în companie, Petru Ceșa. Este cercetat tot pentru abuz în seriviciu și uzurparea funcției.

În ordonanța procurorilor se arată că: „în cursul lunii aprilie 2022, suspectul Ceșa Petru, în calitatea menționată mai sus, la instigarea celuilalt suspect, și-ar fi arogat atribuțiile funcției de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deținea această funcție sau o împuternicire în acest sens și a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Simu-Alexandru Ion la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timișoara. Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Simu-Alexandru Ion, suspectul Ceșa Petru ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcții de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CNCF CFR SA.”

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img