spot_img
20.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeMiliardarii au fost îmbogățiți de state în COVID

Miliardarii au fost îmbogățiți de state în COVID

-

Oxfam militează pentru reducerea la jumătate a numărului de miliardari, până în 2030, prin intermediul taxării averilor. Inegalitățile economice au ajuns la un nivel extrem și periculos, scrie organizația internațională în raportul său asupra inegalităților. În stațiunea elvețiană de ski Davos se întâlnesc săptămâna aceasta elitele economice și politice pentru a vorbi despre cum se poate coopera într-o lume fragmentată: de un război care durează deja de aproape un an, de problemele de mediu dar și de mondializare, transmite RFI.ț

Quentin Parrinello este coautor al raportului privind inegalitățile: „Este șocant că cei mai bogați s-au îmbogățit grație intervenției publice.  S-au îmbogățit și mai mult grație autorităților care au căutat să răspundă în problema Covid și au injectat sute de miliarde de dolari. Deci, nu s-au îmbogățit pentru că au făcut alegeri strategice ori economice super inteligente. În prezent ne aflăm într-o situație în care trebuie să plătim factura acestei crize și mi se pare foarte logic să punem acești miliardari să contribuie și să achite factura crizei”. 

- Advertisement -

Dar, cel mai probabil nu o să vedem așa ceva, este de părere expertul Oxfam. Motivul: ne lipsește curajul politic, explică el: „75% din țările din întreaga lume iau în calcul să reducă bugetele pentru sănătate, educație, protecție socială pentru a putea achita factura de coronavirus. Deci, da, lipsește curajul politic. Iar asta chiar dacă am văzut necesitatea de a avea un sistem de sănătate performant, de a avea o plasă de protecție pentru ca cei mai fragili dintre noi să poată să fie protejați”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img