spot_img
14.6 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomieOlanda, primul stat care își cere scuze cetățenilor pentru cutremurele provocate de...

Olanda, primul stat care își cere scuze cetățenilor pentru cutremurele provocate de extragerea gazelor naturale

-

Guvernul olandez şi-a cerut scuze pentru că a ignorat siguranţa cetăţenilor din regiunea Groningen, în favoarea extragerii cât mai multor gaze naturale. Reacţia vine după ce în luna februarie a apărut un raport în care se arată că exploatările au provocat mișcări telurice în regiune, transmite Digi 24.
„Îmi pare foarte rău că interesele și siguranţa locuitorilor din Groningen nu au primit atenția meritată. De acum, siguranţa va fi pe primul plan”, a declarat ministrul economiei din Olanda, Henk Kamp.

- Reclama -

Potrivit RT.com grijile în privința exploatărilor de gaze din regiunea Groningen au început în 2012, după ce s-a produs un cutremur de 3,6 grade pe scara Richter. Atunci autoritățile de reglementare au avertizat guvernul și au propus, pentru mai multă siguranță, reducerea producției de gaz.

Producţia a fost redusă abia în 2014, şi urmează să fie redusă cu 16,5 metri cubi în prima jumătate a lui 2015. Ministrul Henk Kamp a anunțat că producția ar putea scădea chiar cu 35 de metri cubi pe an, și Olanda ar fi în continuare capabilă să își respecte contractele de livrare de gaze.

75% din gazele exportate de Olanda în 2012 au provenit din regiunea Groningen. Gazul olandez asigură aproximativ 12% din nevoile Europei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img