spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeOfițer de informații militar american, semnal către Kiev: Nu mai avem arme...

Ofițer de informații militar american, semnal către Kiev: Nu mai avem arme să vă dăm

-

Situația dificilă din sectorul american al apărării va duce, încă din această iarnă, la perturbări în livrările de arme către Ucraina, scrie ofițerul american de informații militare, Joseph Donato, într-un articol pentru publicația The National Interest.

”Industria americană a apărării deja întâmpină dificultăți cu livrările de arme în Ucraina, iar rezervele de muniții de importanță critică se reduc. (…) La intensitatea actuală a focului, Statele Unite și aliații lor cu greu vor reuși să furnizeze Ucrainei armamentul necesar în această iarnă”, se arată în articol.

- Reclama -

În opinia autorului, vinovate de această situație sunt ”deceniile de dezindustrializare americană”. Decenii care au agravat problemele de logistică și au redus substanțial volumul producției militare.

În locul ”extinderii angajamentelor față de Kiev în așteptarea victoriei totale”, ofițerul aemrican a propus Washingtonului să oblige guvernul lui Zelenski să meargă la ”o pace care ar presupune concesii acordate Rusiei de Ucraina”. O astfel de manevră nu va submina autoritatea americană în Europa și va aminti lumii despre prioritățile strategice ale SUA, care înseamnă ”descurajarea Chinei”, a adăugat Donato.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img