spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăDezvaluiriOficial maghiar la Miercurea Ciuc: “Guvernul Ungariei nu renunţă la acest pământ”

Oficial maghiar la Miercurea Ciuc: “Guvernul Ungariei nu renunţă la acest pământ”

-

Secretarul de stat ungar Árpád János Potápi consideră că a luat sfârşit veacul de singurătate în Bazinul Carpatic. Oficialul responsabil pentru politicile naţionale ale Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei a vorbit pe această temă, vineri seara, la vernisajul expoziţiei Károly Kratochvill şi Divizia Secuiască de la Muzeul Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Potápi a afirmat: “Guvernul Ungariei nu renunţă la acest pământ”, nu renunţă la maghiarime, la părţile naţiunii maghiare şi la istoria maghiarilor. Acesta a adăugat că în zilele noastre nu mai este nevoie de modificarea graniţelor de stat pentru a apăra maghiarimea.
- Reclama -

“A luat sfârşit veacul de singurătate. Cu programe de dezvoltare a economiei, ani tematici, crearea spaţiului educaţional şi economic în Bazinul Carpatic ne-am tot străduit în ultimii opt ani să venim în întâmpinarea dăinuirii dumneavoastră pe pământul dumneavoastră natal” – a afirmat secretarul de stat.

Acesta a amintit că de curând a vizitat localitatea Maradik din Serbia, unde se mai ştie că în octombrie 1918, cu câteva zile înainte de moartea sa, a umblat premierul Ungariei, István Tisza. Acesta a convocat locuitorii satului şi le-a spus că Monarhia a pierdut războiul, dar i-a rugat să îşi păstreze credinţa, identitatea maghiară. “Ar fi putut spune asta şi în Ardeal, dacă venea aici” – a formulat secretarul de stat.

Róbert Ráduly, primarul din Miercurea Ciuc, a amintit: cel care a creat Divizia Secuiască, Károly Kratochvill a fost o persoană pe care mulţi care şi-au făcut datoria au urmat-o. Edilul-şef a fost de părere că şi astăzi porunca este “să ne facem treaba”. Politicianul UDMR a declarat: nu este adevărat că secuii sunt sub ocupaţie. Acesta a adăugat că liderii comunităţii lucrează la crearea unei noi lumi maghiare, care să nu mai dureze doar patru ani, ca perioada dintre 1940 şi 1944.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img