spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeOctavian Hoandră de la Realitatea TV ACUZAT că lucrează la ordinul unor...

Octavian Hoandră de la Realitatea TV ACUZAT că lucrează la ordinul unor foşti securişti

-

Preşedintele unei asociaţii de revoluţionari din Cluj i-a făcut o plângere penală lui Octavian Hoandră de la Realitatea TV, prin care îl acuză de promovarea şi realizarea unor emisiuni care incită la ură față de luptători Revoluţiei Române din 1989 cu ajutorul unor foşti ofiţeri de Securitate, scrie Monitorul de Cluj.

“Vă solicit condamnarea lui Octavian Hoandră, realizator de emisiuni la Realitatea TV pentru promovarea și realizarea unor emisiuni care incită la ură față de o categorie socială, anume cea a luptătorilor din Revolutia Română din 1989. Începând cu data de vineri 11 noiembrie 2016 pe postul la care acesta este și acționar, numitul realizează săptămânal emisiuni cu caracter denigrator la adresa Revoluţiei din 1989, încercând să acrediteze ideea că nu a fost o revoluție ci o lovitură de stat, iar cei care au luptat și s-au remarcat în luptele din Revoluție sunt mituiți cu tot felul de drepturi ca să tacă și să nu vorbească despre faptul că a fost o lovitură de stat”, se arată în plângere.

- Advertisement -
Plângerea penală scrisă de Alexandru Nicolae Oprea, luptător la Revoluţie şi președinte al grupării de asociații civice și de revoluţionari care activează sub denumirea Alianţa Civică România Sănătoasă, a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Oprea mai spune că Hoandră, “pentru a cultiva ura față de acești luptători”, a adus ca invitați foști ofițeri de securitate.

“Generalul Ignat (fost şef SRI Sibiu- fost angajat al securității Sibiu la Revoluție care a contribuit la încercările de reprimare ale manifestanților sibieni) sau Radu Tinu (fost colonel de securitate la Timișoara, cercetat și condamnat în dosarul crimelor de la Timișoara). Cu certitudine că aceste persoane susțin orice este împotriva revoluționarilor, deoarce aceeași ură o manifestau față de ei și în decembrie 1989 , când încercau să-i opreasă în demersul lor de înlăturare a regimului totalitar. În urma emisiunilor sale, atitudinea populației față de mine, cât și față de colegii pe care cumva îi reprezint a devenit ostilă, iar mama mea chiar a suferit un atac de panică urmărind aceste emisiuni în care realizatorul sugera că noi ar trebui să fim la pușcărie și nu gratificați de statul român. De asemenea, după aceste emisiuni, precum și în urma prezentării false a cazurilor în care au fost arestați cei din SSPR, primesc telefoane de la prieteni șau cunoștințe cum că ar trebui să merg la pușcărie și nu să mă mândresc cu faptele mele de la revoluţie”, se mai arată în plângere.

- Advertisement -

Revoluţionarul spune că aceste emisiuni “au cultivat și cultivă ura societății civile față de valorile Revoluţiei din 1989, scopul final al numitului este de a reabilita imaginea foștilor lucrători ai securității din perioada comunistă în dauna revoluționarilor, încercând prin aceasta o anume restaurație morală a reprezentanților unui regim criminal și ilegitim, așa cum l-a definit și condamnat preşedintele României, cultivând ura față de cei ce au înfăptuit actul istoric din 1989 care stă la baza existenței statului român”.

Oprea cere condamnarea lui Hoandră pentru săvârșirea infracțiunii de incitare la ură și discriminare.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img