spot_img
1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăAnalize"Occidentul poate beneficia de fapt de pe urma legăturilor crescânde dintre Rusia...

„Occidentul poate beneficia de fapt de pe urma legăturilor crescânde dintre Rusia și Turcia”

-

O serie de instituții media europene au raportat în urma unei întâlniri recente dintre președinții rus și turc că țările occidentale sunt hotărâte să împiedice apropierea dintre Moscova și Ankara. Cu toate acestea, șansele ca SUA și UE să impună sancțiuni Ankarei sunt scăzute, în special pentru că Occidentul poate beneficia de fapt de pe urma legăturilor crescânde dintre Rusia și Turcia, notează Rossiyskaya Gazeta.

„Turcia urmează o politică inteligentă, încercând să echilibreze cei doi jucători, cel puțin retoric. În plus, Ankara s-a promovat eficient, în special prin acordul cu cereale”, a subliniat Ivan Starodubtsev, expert al Institutului din Orientul Mijlociu.

Politicienii occidentali și-au exprimat îngrijorarea că Turcia ar putea juca un rol în eludarea sancțiunilor împotriva Rusiei. Cu toate acestea, oamenii de afaceri europeni sunt interesați de profit și caută să profite de situație. „În primul rând, este nevoie de a separa clar bunurile strategice de cele care sunt sancționate, dar care au o importanță mică pentru dezvoltarea țării. Acestea cu greu vor fi controlate de nimeni. Turcia va ajuta probabil Rusia să importe mărfurile necesare care nu se află sub control special. „În ceea ce privește țările occidentale, acestea vor încerca să împiedice exportul de bunuri strategice către Rusia, în încercarea de a menține aparențele, în același timp, închizând ochii la distracția afacerilor europene care se luptă să supraviețuiască”, a menționat Starodubtsev.

Potrivit acestuia, amenințarea cu sancțiuni secundare este puțin probabil să schimbe mult situația. „Cu siguranță va apărea un mecanism de înăsprire a sancțiunilor, dar practica a arătat că nu va face decât să-i facă pe oameni să ignore legea. Ankara va face tot ce este necesar pentru a câștiga bani și a extinde piața, dar nu va merge pentru exporturi riscante”,a mai expertul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img