spot_img
35.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăAnalizeObligativitatea purtării măştii pe stradă la Paris anulată în Justiție

Obligativitatea purtării măştii pe stradă la Paris anulată în Justiție

-

Obligativitatea purtării măştii pe stradă la Paris a fost suspendată de un tribunal administrativ.«Obligativitatea purtării măştii pe stradă, la Paris, restrânge libertăţile fiecăruia fără a fi proporţionată». Măsura, luată de prefectul capitalei în ziua de 31 decembrie, este deci suspendată din ordinul Tribunalului administrativ, transmite RFI.

- Reclama -

Reamintim că pentru a combate propagarea variantei Omicron a coronavirusului, purtatul măştii pe stradă la orice oră din zi şi din noapte, era în vigoare de 2 săptămâni. Era măsura cea mai spectaculoasă dar şi cea mai contestată din tot arsenalul avut la dispoziţie de autorităţile locale. Dealtfel, suspendarea acestei decizii pariziene survine la doar 24 de ore după ce tribunalul din Versailles luase o decizie similară.

«A impune masca peste tot în exterior este absurd, contra-productiv şi un atac la adresa libertăţilor» estimează un avocat citat de Le Monde.

Trebuie precizat că Tribunalul administrativ a preluat argumentul Consiliului de stat pentru a suspenda măsura. Cea mai înaltă jurisdicţie de ordin administrativ din Franţa estimase, într-un aviz publicat în 11 ianuarie, că «prefecţii nu pot impune purtatul măştii în exterior decât în anumite condiţii: trebuie limitat la locurile şi orele de mare circulaţie a populaţiei când distanţarea fizică nu este posibilă şi doar dacă situaţia epidemiologică locală o justifică», mai spune RFI.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...