spot_img
20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăEconomieObama, presiuni la Merkel pentru Grecia

Obama, presiuni la Merkel pentru Grecia

-

Președintele american, Barack Obama, a discutat marți la telefon cu cancelarul german, Angela Merkel, înaintea unei întrevederi cu premierul grec, Alexis Tsipras, a anunțat Casa Albă, potrivit AFP, transmite Agerpres. 

„Continuăm să încurajăm toate părțile să participe în mod constructiv la discuții”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Josh Earnest, lansând un nou apel la compromis.

- Advertisement -

CITITI SI:Jocul din spatele usilor inchise in tragedia greceasca: SUA si Franta au vrut sa scape Elada, Germania s-a opus/ E-mailurile rușilor pentru oamenii lui Tsipras

Mai devreme, agenția elenă de presă ANA (semioficială) a transmis că Barack Obama și Alexis Tsipras au avut marți după-amiază o convorbire telefonică. Conform acestei surse, președintele american și-a exprimat dorința ca negocierile dintre Atena și creditorii săi internaționali să aibă un rezultat fericit.

- Advertisement -

Casa Albă a adresat luni, la o zi după victoria „nu” la referendumul din Grecia, un apel liderilor Uniunii Europene și de la Atena să găsească un compromis pentru a permite acestei țări să rămână în zona euro.

CITITI SI COMENTARIUL LUI ION CRISTOIU: Să fie Alexis Tsipras omul americanilor?!

De asemenea, liderul de la Washington a discutat luni cu omologul său francez, François Hollande, despre situația Greciei, a mai anunțat Casa Albă.

CITITI SI COMENTARIUL DE DUMINICA AL LUI ANDREI BADIN: ANALIZA ANDREI BADIN: SA TRADUCEM CE INSEAMNA NU-UL GRECILOR, LA RECE, FARA PATIMA

Cei doi șefi de stat au subliniat „importanța de a găsi calea de urmat pentru a permite Greciei să-și reia reformele și să revină la creștere economică (…) în interiorul Eurozonei”, recunoscând, în același timp, că „aceasta va necesita compromisuri dificile din toate părțile”, a adăugat executivul american.

CITITI SI: Reuters despre Raportul exploziv privind Grecia: UE ar fi încercat să blocheze raportul FMI pentru a nu fi folosit ca pretext de Alexis Tsipras

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img