spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăDiasporăO româncă a sedus un spaniol și i-a luat un milion de...

O româncă a sedus un spaniol și i-a luat un milion de euro

-

O româncă ar fi sedus un spaniol, iar apoi ar fi profitat de el şi l-ar fi determinat să-i dea un milion de euro pentru diverse probleme. Acum, femeia este judecată în Spania, scrie Ziarul Românesc din Spania.

- Reclama -

Spaniolul s-a îndrăgostit şi era dispus să facă orice pentru românca. Astfel, el a întreţinut-o cu sume importante de bani timp de mai mult de doi ani, iar suma totală se apropie de un milion de euro.

Potrivit presei din Spania, femeia, care va fi judecată de prima secţie a Curţii Cantabria, este acuzată că a profitat de relaţia de încredere îndrăgostitului.

Astfel, procurorul subliniază că “a cerut de la bărbat diferite sume de bani sub pretextul de a suferi diferite boli, accidente sau situaţii familiale extreme.
El Diario Alertă notează că românca ar fi cerut bani pentru o operaţie imaginară de îndepărtare a uterului, ovarelor şi reconstrucţiei sânilor. De asemenea, i-a cerut bani pentru tratamente de chimioterapie şi radioterapie, dar şi pentru o operaţie de extirpare a unei tumori pe creier după un presupus accident de maşină.

“Dragoaste oarbă”

Atunci când bărbatul a început să bănuiască faptul că este păcălit şi a cerut explicaţii, inculpata “a susţinut că a fost înşelată de avocatul ei în România, de către directorul băncii şi că, din cauza situaţiei de corupţie din ţara ei, trebuia să trimită mai mulţi bani pentru a-şi debloca conturile”, mai menţionează sursa citată.

Dar românca nu s-a oprit aici. Ea l-a convins pe spaniol să-i trimită bani unei presupuse mătuşi a acuzatei prin transfer bancar, dar şi unui presupus avocat şi unui presupus director de bancă din România. Ulterior, în urma cercetărilor, s-a stabilit că banii au ajuns tot în conturile româncei sau unor apropiaţi de-ai ei.

Nu în ultimul rând, inculpata “a semnat confirmări de datorii private, ştiind că conţinutul lor era fals, în care susţinea că a primit tratamentele menţionate anterior sau că a suferit extorcare pentru care a cerut bani şi că intenţionează să le returneze atunci când ar putea”, a precizat procurorul.

Când nu a mai avut bani, l-a părăsit fără regrete

Surse din cadrul anchetei au confirmat în presă spaniolă că românca a obţinut diferite sume timp de mai bine de doi ani, variind între 2.000 şi 49.500 de euro. În total, spaniolul i-a dat femeii de care se îndrăgostise 922.000 de euro. Astfel, bărbatul şi-a cheltuit toţi banii cu ea, iar apoi a luat bani din conturile fratelui său pentru a-şi ajuta iubita şi s-a împrumutat la bănci pentru a face faţă cheltuielilor. În momentul în care a început să aibă probleme de ordin financiar, românca l-a părăsit fără urme de regrete. Din acel moment, el a realizat, după mai bine de doi ani, că în tot acest timp a fost victima unei înşelăciuni.

Rezultatele cercetărilor i-au confirmat cele mai negre bănuieli. “Inculpata, care nu a primit niciunul dintre tratamentele sau intervenţiile chirurgicale menţionate anterior, odată ce a avut convingerea că nu va obţine mai multe beneficii economice, s-a despărţit de bărbat şi a dispărut de la locul de reşedinţă obişnuit”, a explicat procurorul.

Acum, românca este acuzată că este autoarea unei infracţiuni continue de înşelăciune, cu circumstanţă agravantă a încălcării încrederii, pentru care se cere o pedeapsă de şapte ani de închisoare şi o amendă de 7.200 de euro, dacă va fi găsită vinovată.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img