O NOUĂ BOMBĂ ÎN DOSARELE ALINEI BICA: Alt martor își NEAGĂ declarațiile date la DNA

0
6979

După ce în dosarul „Bica-Videanu” denunţătorul a recunoscut că ar fi „făcut orice, dar absolut orice” pentru a scăpa din închisoare, astfel că a bătut palma cu procurorii DNA pentru un denunţ împotriva fostei şefe a DIICOT,a venit rândul unui martor să îşi schimbe declaraţiile în dosarul despăgubirilor ilegale acordate afaceristului Gheorghe „Stelu” Stelian, scrie Evenimentul Zilei.

Martorul Florentina Savu a făcut declarații bombă marți în fața Instanței Supreme.

Martorul, consilier şi evaluator la ANRP la data la care procurorii spun că s-au petrecut faptele, cea care avea obligaţia de a verifica rapoartele întocmite de evaluatorul Emil Nuţiu, şi-a schimbat declaraţia dată la urmărirea penală. Dacă atunci susţinea că în raportul întocmit de evaluator terenurile nu aveau suprafeţe corespunzătoare, acum Florentina Savu e de părere că raportul era corect, fiind luată la întrebări de judecător, procuror, dar şi de avocaţi, spune EVZ.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au mai primit o lovitură grea, după ce Ionuţ Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica şi denunţător în altă cauză penală a acesteia, a recunoscut că a formulat denunţul pentru a scăpa din arest preventiv. Acesta a denunţat-o pe fosta şefă a DIICOT că, pe vremea în care era în funcţie, ar fi primit mită 17.500 de euro de la omul de afaceri Horia Simu, pentru a-l scăpa de un dosar. În urma acestui episod, magistraţii au ridicat măsura controlului judiciar instituit pe numele Alinei Bica, urmând ca aceasta să fie judecată în libertate.