Acuzat de DNA, Titus Corlățean invitat la recepția Ambasadei Germaniei în cinstea vizitei președintelui Gauck

0
3284

La recepția dată în această seară (n.red-marți seară) la Bucureşti de preşedintele Germaniei, fostul ministru de Externe Titus Corlățean, abia scăpat de urmărirea penală cu ajutorul colegilor săi senatori, a ascultat relaxat discursul lui Joachim Gauck, care a amimtit că Germania e interesată de evoluția statului de drept în România. Apoi a ciocnit, zâmbind, un pahar de şampanie. Pentru statul de drept, probabil, scrie pe facebook jurnalistul Răzvan Chiruță de la România Liberă.

Senatul a decis, marți, să nu încuviințeze începerea urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlățean în dosarul ‘Vot Diaspora 2014’, adoptând cu 92 voturi ‘pentru’ și 26 ‘împotrivă’ o hotărâre în acest sens.

Hotărârea supusă la vot precizează că Senatul nu cere începerea urmăririi penale a lui Titus Corlățean.

Comisia juridică a Senatului a respins săptămâna trecută cu cinci voturi „împotrivă”, trei „pentru” și un vot anulat cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale a lui Corlățean.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Titus Corlățean în dosarul ‘Vot Diaspora 2014’.