spot_img
5.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAnalizeO firmă spaniolă l-a enervat pe ambasadorul elvețian în România

O firmă spaniolă l-a enervat pe ambasadorul elvețian în România

-

Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, Arthur Mattli, „s-a arătat dezamăgit” de situaţia lucrărilor de reabilitare de la Liceul de Informatică din Braşov, realizate în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri elveţiene, a informat, miercuri, municipalitatea braşoveană, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, ambasadorul elveţian s-a aflat într-o vizită în municipiul Braşov, unde s-a întâlnit cu primarul George Scripcaru şi viceprimarul Costel Mihai, pentru a discuta despre cele două proiecte implementate cu fonduri elveţiene, dar şi pentru a transmite reprezentanţilor administraţiei braşovene informaţii cu privire la noi oportunităţi de finanţare pe care Elveţia urmează să le lanseze.

- Advertisement -

„Azi am avut o întâlnire cu domnul ambasador, care a avut ca scop evaluarea proiectelor cu finanţare elveţiană. Dacă în cazul Şcolii Gimnaziale nr.4 şi a reţelei de termoficare din Tractorul situaţia este în regulă, din păcate, la Liceul de Informatică, lucrările sunt în foarte mare întârziere, iar domnul ambasador s-a arătat dezamăgit de acest lucru”, a declarat, potrivit comunicatului, primarul George Scripcaru.

Acesta a subliniat că i-a prezentat ambasadorului demersurile pe care le-a făcut pe lângă Ambasada Spaniei, societatea care efectuează lucrările de la Liceul Informatic, SC Construcciones Deco SA, provenind din această ţară. La rândul său, Mattli a arătat că va face şi el demersuri „pe lângă Ambasada Spaniei pentru a impulsiona firma să găsească soluţii de finalizare a lucrărilor”, potrivit sursei citate.

- Advertisement -

„Sperăm ca acest demers să aibă succes, deoarece există riscul ca, în cazul în care lucrările nu sunt finalizate la termen, municipalitatea braşoveană să suporte din bugetul propriu, integral, costul lucrărilor rămase de executat. Dincolo de problema materială, această firmă ne creează şi probleme legate de procesul de învăţământ”, a spus Scripcaru, conform sursei citate.

Lucrările la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” din Braşov se desfăşoară în cadrul unui proiect în valoare totală de peste 12 milioane de lei, finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, în cadrul acestuia fiind reabilitată şi Şcoala Gimnazială nr.4.

Termenul de implementare a proiectelor finanţate din fonduri elveţiene este 1 septembrie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img