spot_img
14.7 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăAnalizeO cercetătoare specialistă în cancer care ajunsese la Universitatea California descoperită în...

O cercetătoare specialistă în cancer care ajunsese la Universitatea California descoperită în uniforma Armatei chineze: Cel puțin alte 3 persoane din Armata chineză descoperite în SUA

-

O cercetătoare chineză, acuzată că a ascuns legăturile cu armata ţării sale pentru a obţine o viza americană, a fost arestată după ce s-a refugiat în consulatul Chinei de la San Francisco, a anunţat vineri un înalt responsabil american, relatează AFP conform Agerpres.

Ministerul american al Justiţiei a anunţat joi inculparea recentă pentru „fraudă la regimul vizelor” a patru persoane suspectate că au „minţit privind apartenenţa lor la armata chineză”. Trei dintre ele au fost deja arestate.

„Una dintre aceste persoane era căutată până noaptea trecută, găsind refugiu la consulatul din San Francisco”, a declarat vineri un responsabil al ministerului pentru mai mulţi jurnalişti.

Această persoană, care ar purta numele de Juan Tang, este o specialistă în tratamente împotriva cancerului care lucra din ianuarie într-un laborator al Universităţii din California. Potrivit actului acuzării, anchetatorii au descoperit fotografii cu ea în uniformă şi au stabilit că ea lucra pentru un spital militar chinez.

Ea este „reţinută preventiv şi va compărea pentru prima dată în faţa unui tribunal în cursul zilei”, a adăugat ministerul, care nu a dorit să evoce circumstanţele arestării. De asemenea, acesta a precizat că femeia nu dispune de imunitate diplomatică.

Potrivit acestui responsabil, cazurile de spionaj economic care fac obiectul inculpărilor, precum cea a lui Juan Tang, „nu sunt decât partea vizibilă a aisbergului”.

Această afacere se înscrie într-un context de tensiuni exacerbate între China şi SUA. Washingtonul a dat marţi termen de trei zile Beijingului pentru a-şi închide consulatul de la Houston, Texas, acuzat că este o „placă turnantă a spionajului şi furtului de proprietate intelectuală”.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...