spot_img
14.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăExterneNumeroși lideri europeni vor participa la marșul republican de duminică, de la...

Numeroși lideri europeni vor participa la marșul republican de duminică, de la Paris

-

Președintele Consiliului European Donald Tusk și premierul britanic David Cameron se numără printre liderii europeni care vor participa la marșul republican organizat duminică, la Paris, după atentatul sângeros împotriva redacției publicației satirice franceze Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți, informează vineri AFP, transmite Agerpres.

‘Președintele Tusk a primit un telefon de la președintele Francois Hollande și va participa la marșul organizat duminică la Paris’, a declarat Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al lui Donald Tusk.

- Advertisement -

La rândul său, premierul britanic David Cameron a anunțat pe contul său Twitter că ‘a acceptat invitația președintelui Hollande de a participa la marșul unității din această duminică de la Paris pentru a marca valorile reprezentate de #CharlieHebdo’.

La marș au fost invitați și alți lideri europeni. Șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy și premierul italian Matteo Renzi și-au anunțat vineri participarea.

- Advertisement -

Și cancelarul german Angela Merkel ar putea participa la acest marș. Potrivit cotidianului german Die Welt care citează o sursă din cadrul guvernului, ea se va întâlni cu președintele francez Francois Hollande.

Un ‘marș republican’ este prevăzut să aibă loc duminică la Paris la apelul liderilor politici, sindicatelor și asociațiilor religioase. Manifestații sunt de asemenea prevăzute în mai multe orașe importante din Franța.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img