spot_img
5.9 C
București
marți, ianuarie 18, 2022
AcasăExterneNUMĂRUL MIGRANȚILOR PE CARE ROMÂNIA TREBUIE ÎI PRIMEASCĂ A DEPĂȘIT 25.000/ Băsescu,...

NUMĂRUL MIGRANȚILOR PE CARE ROMÂNIA TREBUIE ÎI PRIMEASCĂ A DEPĂȘIT 25.000/ Băsescu, pe facebook: NU/ Comisia Europeană ANUNȚĂ un MECANISM DE COTE OBLIGATORII

-

Conform datelor oficiale anunțate de Fronxtex, 630.000 de migranți au intrat în Europa în primele 9 luni ale anului. Conform cotelor obligatorii impuse deja de la Bruxelles la 1 octombrie numărul migranților care trebuie primiți de România a ajuns la circa 25.000. Asta ținând cont de cota de 3,86% deja hotărâtă.

Comisarul european responsabil cu imigrația, grecul Dimitris Avramopoulos, a anunțat vineri că executivul comunitar va prezenta o propunere pentru instituirea unui mecanism permanent de împărțire prin cote obligatorii între statele blocului comunitar a tuturor refugiaților care ajung în UE, transmite agenția EFE.

România nu s-a mai opus acestei propuneri.

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat vineri seară pe facebook:

Domnule Iohannis, domnule Ponta, Am văzut concluziile Consiliului European din 15 octombrie. Vă cer public să anunţaţi că România nu primeşte niciun refugiat, niciun migrant pe criteriul cotelor. Asta dacă aveţi o minimă demnitate şi respect pentru interesele României.

Anunțul său survine după ce cancelarul german Angela Merkel a cerut la reuniunea de joi a Consiliului European să se includă în concluziile summitului și obiectivul instituirii cotelor permanente de refugiați.

Conform unor surse diplomatice citate de AFP, solicitarea cancelarului german a tensionat dezbaterile, mai mulți lideri prezenți la summit — printre care s-au numărat premierii ungar, polonez și spaniol — amintindu-i șefei guvernului de la Berlin că, după ce s-a stabilit deja repartizarea punctuală a 160.000 de refugiați, s-a convenit că acest subiect este închis. Prin urmare, solicitarea cancelarului german nu a fost inclusă în document, dar la conferința de presă ce a urmat ea a insistat că își va urmări în continuare scopul de a vedea instituite cotele permanente de refugiați, demersul ei fiind susținut și de președintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...