spot_img
0.7 C
București
joi, decembrie 1, 2022
AcasăAnalizeNumărul benzinăriilor Mol din Polonia urmează să îl depăşească pe cel al...

Numărul benzinăriilor Mol din Polonia urmează să îl depăşească pe cel al benzinăriilor Mol din Ungaria

-

Compania ungară Mol a semnat un contract în valoare de 610 milioane de dolari cu privire la achiziţionarea a 417 benzinării în Polonia. În urma cumpărării de la Grupa Lotos SA şi PKN Orlen a acestor benzinării, compania maghiară se va clasa pe locul trei al pieţei poloneze de retail a carburanţilor, a anunţat compania petrolieră, pe pagina de internet a Bursei de Valori Budapesta (BVB).

- Reclama -

Ca parte a tranzacţiei, Mol vinde către PKN Orlen 185 de benzinării din Ungaria şi Slovacia, pentru suma de 259 de milioane de dolari.

Tranzacţia depinde de aprobarea de către Comisia Europeană a fuziunii dintre PKN Orlen şi Lotos.

Părţile au convenit şi asupra furnizării de carburanţi pentru reţeaua achiziţionată.

Odată cu această tranzacţie din Polonia, Mol a ajuns în cea de a zecea ţară pe piaţa de retail, mărindu-şi portofoliul de la 1943, la 2390 de benzinării, se mai arată în comunicat. 

După finalizarea acordului, Mol va deveni un jucător important al pieţei poloneze de retail a carburanţilor. Numărul benzinăriilor Mol din Polonia urmează să îl depăşească pe cel al benzinăriilor Mol din Ungaria.

Mol a mai anunţat, miercuri, şi achiziţionarea Normbenz Magyarország Kft., compania care operează benzinăriile Lukoil din Ungaria.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img