spot_img
8.2 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăhighlightNuland către Iohannis: Cu siguranţă vizita vi se datorează, am venit să...

Nuland către Iohannis: Cu siguranţă vizita vi se datorează, am venit să vă văd

-

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi euroasiatice, Victoria Nuland, şeful statului spunând că nu ştie dacă vizita i se datorează şi lui dar că se bucură că a venit, Nuland răspunzând că ”i se datorează,cu siguranţă”, transmite Mediafax.
Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu Victoria Nuland a durat aproximativ o oră, şi a fost prima întâlnire a secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene şi eurasiatice, în cadrul vizitei pe care o efectuează, marţi şi miercuri, la Bucureşti.

Victoria Nuland a fost întâmpinată la Palatul Cotroceni de consilierul personal al preşedintelui , Mihai Răzvan Ungureanu. Nuland l-a felicitat pe Ungureanu pentru noul post de consilier al şefului statului şi a declarat că se bucură că a revenit la Bucureşti.
„În această dimineață, președintele României, domnul Klaus Iohannis, și asistentul secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene și eurasiatice, doamna Victoria Nuland, au avut o întrevedere la Palatul Cotroceni. În centrul discuțiilor s-a aflat dorința României de a întări Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborării nu doar în domeniul militar, ci și economic”, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

- Advertisement -

Potrivit sursei citate, președintele Iohannis a salutat interesul companiilor americane în acest sector și a încurajat creșterea prezenței lor pe piața românească. În acest sens, el a subliniat nevoia de stabilitate legislativă, predictibilitate și transparență în mediul de afaceri.

Administrația Prezidențială precizează că cei doi interlocutori au evidențiat progresele substanțiale obținute de România în domeniul reformei justiției și combaterii corupției.De asemenea, s-a făcut o trecere în revistă a situației politice din regiune.

- Advertisement -

„Președintele a reafirmat angajamentele ferme ale României ca stat membru NATO, exprimând hotărârea de a se aloca resursele necesare pentru un răspuns adecvat la evoluțiile de securitate preocupante din regiunea noastră și din Europa”, se mai arată în comunicat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img