Noul șef al Poliției Române pe filiera Coldea l-a scăpat pe Ghiță: ”Un papagal”

0
64

A numit Viorica șef al Poliției Române fix pe ăla de l-am sunat eu pe fix de îi tremurau chiloții că îi face Lucică Onea dosar că l-a scăpat pe Ghiță. La rugămințile băieților, Kovesi cu Coldea nu i-au mai făcut dosar că doar toți erau în escape, dar e un papagal care a trecut de la Nicola și Coldea la pupat în kur SIE. Normal, l-a numit Vio. Înțeleg că e și cam hoțoman și mafiotos așa. Perfect. Superb. Avem ce scrie. Nu ne plictisim, a scris jurnalista Sorina Matei pe facebook.

Vă dați seama că e totuși un progres pentru Vio. Putea să-l numească pe Ghiță însuși, pe un pedofil sau chiar pe șontorogul de Dincă, why not? , mai scrie Matei.

Ăsta e LiviuDos din baia twitter numit de inteligenta Vio la șefia Poliției Române. Mori de râs cu ăștia. Cu cât ești mai prost, cu atât ajungi pe funcții mari. Deh, cu Vio și Maus în fruntea țării, normal. În dreapta sunt prietenii lui din LiviuDos conspiratul din baia publică, a scris mai apoi Matei publicând fotografii cu contul acestuia de twitter.

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Liviu Vasilescu în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), potrivit unei decizii publicate miercuri în Monitorul Oficial.

Liviu Vasilescu a fost director al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Dezvăluiri despre Vasilescu a făcut Gorj News. Patronul publicației este fostul ofițer SRI Narcis Daju.

În anul 2013, chestorul Liviu Vasilescu, șeful Direcției Operațiuni Speciale din IGPR, ar fi participat la o petrecere într-un local de lux din Târgu Jiu, împreună cu anumiți șefi locali din Ministerul de Interne și cu fostul șef al SRI Gorj, colonelul Cătălin Peptan.

Petrecerea din 2013 ar fi fost organizată de comisarul șef Viorel Salvador Caragea, șeful IPJ Gorj între anii 2005 – 2015 (ulterior comandant al Centrului Chinologic Sibiu).

Jurnaliștii din Gorj susțin că Liviu Vasilescu, șeful DOS, este bun prieten cu Viorel Caragea (lucru confirmat și de prezența lui Vasilescu la acțiunea organizată de Caragea).

Gorjul este județul în care s-a ales parlamentar Victor Ponta și care ar fi chiar prieten cu Viorel Salvador Caragea (care era și numit. în medii neoficiale, “polițistul lui Ponta”). Pe de altă parte, există surse care susțin că Viorel Salvador Caragea ar deține informații sensibile despre Victor Ponta, din perioada în care Caragea era șef al SIPI Gorj.

Legătura dintre polițistul Caragea și PSD-istul Victor Ponta pare să fie foarte veche. De exemplu, în anul 2012, publicația Pandurul relata că Ioan Rus, pe atunci ministru de Interne, l-a însoțit pe Victor Ponta la Târgu Jiu, ambii vizitându-l și pe șeful Poliției, Salvador Caragea:

“Șeful IPJ a fost vizitat la sediul Poliției atât de Ponta, cât și de ministrul Ioan Rus”.

Aceeași titulatură (”Polițistul lui Ponta”) i-o atribuie lui Caragea și jurnaliștii de la publicația Turnul Sfatului, din Sibiu, care notează următoarele:

“Comisarul Viorel-Salvador Caragea este cel care până în februarie anul trecut a fost șef al Inspectoratului de Poliție al județului Gorj – județul care l-a dat țării și pe deputatul Victor Viorel Ponta”.