Desemnat ministru al transporturilor, Felix Stroe, a absolvit liceul în anul 1974 și a devenit student la Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanța, a fost ofițer activ în Marina Militară și a făcut parte din Consiliul Politic al Marinei Militare, unul dintre departamentele politice ale Ministerului Apărării Naționale, condus la acea vreme de Ilie Ceaușescu, fratele fostului dictator comunist. Istoricii numesc Consiliul Politic Superior al Marinei Militare ca fiind unul dintre departamentele ideologice ale Ministerului Apărării, cel care punea în practică doctrina și instrucțiunile Partidului Comunist Român și ale lui Nicolae Ceaușescu, care era șeful suprem al Armatei, scrie Info Sud Est din Constanța.
Revoluția nu l-a luat prin surprindere pe Felix Stroe și în anii `90 a început primele businessuri împreună cu prietenul său Ion Dumitrache, un alt social-democrat cu vechime. Succesul amețitor pe care l-a cunoscut omul de afaceri Felix Stroe după Revoluție are legătură cel mai probabil cu niște tranzacții controversate de la sfârșitul anilor `90. În acele vremuri tulburi, Felix Stroe și prietenul său Ion Dumitrache, despre care ne-a povestit cum îi administrează acum afacerile, au cumpărat 43,2% din pachetul deținut de SIF Transilvania la SC Șantierul Naval Marea Neagră SA, în valoare de aproximativ 4 milioane de dolari, credit obținut de la BCR, bancă de stat la acea vreme. În urma privatizării, SC Șantierul Naval Marea Neagră SA devine SC Holding Cape Midia Shipyard SA, societate ai căror principali acționari în prezent sunt societățile 2X1 Holding SRL, Tekno Plus SRL și Adu&Mani Consulting SRL, deținute de Felix Stroe și Ion Dumitrache, mai scrie presa locală.
În 2003 a fost ales șef al Regiei Autonome Județene de Apă Constanța, funcție pe care a deținut-o neîntrerupt în ultimii 13 ani. În tot acest timp, RAJA a ajuns cel mai mare beneficiar de fonduri europene de la nivelul județului Constanța. Din 2007, RAJA Constanța a accesat aproximativ 500 de milioane de euro, iar în prezent regia lucrează pentru accesarea Programului Operațional Infrastructură Mare care ar însemna fonduri europene în valoare de 600 de milioane de euro.
Felix Stroe s-a arătat mereu extrem de atașat de compania de apă despre care spune cu mândrie că a salvat-o de la faliment și că vrea să o facă ”cum nu e alta în Europa” și a refuzat în mai multe rânduri funcții de conducere în ministere sau chiar funcția de ministru. Până la meciul Tudose-Dragnea: ”În ceea ce mă privește, îmi place să fiu un om discret. Și vă spun cu toată sinceritatea că nu voi candida niciodată pentru o funcție în planul administrației publice. Nici locale, nici centrale. Mi s-a propus să fiu ministru de trei ori până acum și am refuzat. Am două ambiții: Să fac o companie de apă cum nu e alta în Europa și să știți că așa este. Și doi, să facem un județ și un oraș cum nu sunt altele în România”, declara Felix Stroe în 2015 pentru Info Sud-Est.
Născut la 25 decembrie 1955 în Valea Teancului (Buzău), Felix Stroe a absolvit Liceul B.P. Hașdeu din Buzău unde s-a făcut remarcat datorită rezultatelor școlare foarte bune. Spre sfârșitul clasei a X-a, Felix Stroe a intrat în atenția Securității și a fost recrutat în anul 1972 sub numele conspirativ ”Dan”. În nota de constatare emisă de CNSAS se precizează faptul că la dosarul cu nr. R 368047, nu a fost găsit un angajament semnat de Felix Stroe. Direcția de Specialitate din Cadrul instituției a considerat, în anul 2013, că lui Felix Stroe nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității: „Ei au încercat să mă racoleze, dar nu am avut niciodată niciun angajament cu ei, de altfel m-au și abandonat în 1973 și m-au întrebat punctual de doi colegi. Despre care am spus că nu cunosc să asculte Europa Liberă, că nu se duc la baruri, pentru că au corigențe și vor să învețe, adică niște lucruri care sunt… eu cred că i-am lăudat, nu cred că le-am periclitat situația. Văzând cele două note informative, m-au abandonat, n-am avut niciodată un angajament cu ei, n-am avut nume de cod și n-am fost niciodată colaborator al Securității”, a declarat Felix Stroe într-un interviu acordat pentru Info Sud-Est.