spot_img
5.1 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăExterneNoul guvern austriac vrea ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei

Noul guvern austriac vrea ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei

-

Noul guvern al Austriei va întreprinde acţiuni în Europa pentru a ridica sancţiunile impuse Rusiei ca urmare a conflictului din estul Ucrainei şi va contribui, de asemenea, la reducerea tensiunilor dintre Occident şi Rusia, potrivit programului de guvernare pentru perioada 2017-2022, relatează Tass.

- Reclama -

„Neutralitatea Austriei este un factor fundamental care ar trebui luat în considerare în toate acordurile internaţionale. Implicarea în politica globală este inclusă în interesele naţionale ale unui stat neutru. Austria, având în vedere legătura istorică, ar trebui să reprezinte un loc activ de dialog între Vest şi Est şi să formeze politica de detensionare dintre Occident şi Rusia. Scopul nostru este cooperarea pozitivă pe continentul european. Austria va susţine în mod activ eforturile de reducere a tensiunilor care au apărut în special în privinţa conflictului din Ucraina şi a sancţiunilor şi va depune eforturi pentru rezolvarea conflictului din Ucraina şi din regiune”, se arată în programul susţinut de către Cabinetul Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz devine cancelar al Austriei şi cel mai tânăr lider politic ales în Europa, în urma unui acord între Partidul Popular (OVP, centru-dreapta, conservator) şi Partidul Libertăţii (FPO, extremă-dreaptă) pentru formarea noului guvern de la Viena.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img