spot_img
35.1 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateNoul Grup Trocadero

Noul Grup Trocadero

-

Un premier, un europarlamentar şi un reprezentant al României la Fondul Monetar Internaţional sunt funcţiile obţinute de analiştii economici care au făcut parte în trecut din Grupul de Economie Aplicată (GEA), o organizaţie care îl are printre fondatori pe economistul Daniel Dăianu, fost membru în consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României şi preşedinte al Consiliului Fiscal, la momentul de faţă. A fost GEA versiunea mai nouă a celebrului Club de la Trocadero din Piaţa Universităţii, unde se adunau la dezbateri economiştii de la Institutul de Economie Mondială (printre care şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu) înainte de ‘89?, scrie Ziarul Financiar.

- Reclama -

CE MAI SUSTINE ZIARUL FINANCIAR:

- Advertisement -

„GEA este o organizaţie nonguvernamentală independentă şi apo­litică fondată în 2004. GEA doreşte să contribuie la dezvoltarea economică din perioada de tranziţie pe care o traversează România prin agregarea experienţei unor tineri, dar deja profesionişti economişti. GEA este o organizaţie nonguvernamentală tânără şi ambiţioasă, care valorifică potenţialul şi experienţa acumulată de noua generaţie de economişti români, mai ales a celor care au studiat în străinătate la universităţi de prestigiu“, potrivit datelor publicate pe site-ul organizaţiei în anul 2005.

Membri fondatori ai GEA au fost nouă tineri economişti „plus Societatea Română de Economie- SOREC“, o asociaţie fondată în 1992, al cărei preşedinte era Daniel Dăianu.

- Advertisement -

În lista celor nouă economişti fondatori ai GEA apar: Dragoş Pîslaru (actual europarlamentar), Liviu Voinea (actualul reprezentant al României la FMI), Valentin Cojanu, Cătălin Păuna (economist la Banca Mondială), Bianca Păuna, Laurian Lungu (macro­economist, cofondator al Consilium Policy Advisors Group), Irina Bălteanu, Amalia Fugaru şi Ella Kallai (economist-şef, Alpha Bank). În categoria cercetătorilor asociaţi erau menţionaţi actualul premier Florin Cîţu şi Raluca Mitrea.

Premierul Florin Cîţu, euro­parlamentarul Dragoş Pîslaru şi Liviu Voinea, actualul reprezentant al României la FMI, alături de Daniel Dăianu sunt cei mai cunoscuţi membri ai GEA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img