spot_img
29.5 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăDezvaluiriNoul Episcop de Huși, decizii șoc: Vinde limuzina de lux a Episcopului...

Noul Episcop de Huși, decizii șoc: Vinde limuzina de lux a Episcopului Porno și transformă Palatul acestuia în mănăstire de maici

-

Episcopul Hușilor Ignatie a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că a decis vânzarea mașinii de lux cu care circulat fostul episcop Corneliu Bârlădeanul, iar palatul în care a locuit acesta intenționează să îl transforme în mănăstire de maici.

- Reclama -

„Cu toate că s-a spus că am venit la slujba de întronizare cu limuzina, încă nici nu am mașină. Apelez în stânga, în dreapta să mă deplasez. Există la episcopie, dar mașina pe care ați mai văzut-o eu am decis să fie vândută. Asta este decizia mea, pentru că nu vreau să merg într-o asemenea mașină. Eu am un alt stil, altă linie. (…) Nu vreau să urc eu în mașina aceea. (…) Mașinile sunt ultimul aspect care mă interesează pe mine, eu am o altă pasiune: cărțile”, a spus noul episcop.

Ignatie a precizat că în perioada în care a fost în străinătate circula foarte mult cu metroul, cu trenul sau cu tramvaiul pentru că avea astfel ocazia să întâlnească români și să interacționeze cu ei.

Întrebat de ziariști dacă locuiește în noul palat episcopal construit în incinta Episcopiei Hușilor, acolo unde a stat în ultimii ani Corneliu Bârlădeanul, care a fost criticat pentru că iubea luxul, Ignatie a răspuns că a ales să locuiască în vechiul palat episcopal, o clădire mai modestă, dar care oferă toate condițiile.

„Palatul nou va fi probabil o mănăstire de maici. M-am gândit așa, pentru că avem nevoie de maici pentru ateliere, pentru picturi, broderie. Sunt mulți preoți care au nevoie de veșminte și în viitor poate vom reuși să facem astfel de ateliere. Nu este foarte ușor să găsesc și maici destoinice, care să vină acolo în clădirea respectivă. (…) Desigur, vom păstra și câteva camere pentru protocol, că avem nevoie când mai vine cineva, când avem invitați, să putem să-i cazăm, să nu cheltuim bani pentru hotel”, a mai spus episcopul, care s-a declarat „un iubitor al simplității”.

Ignatie a afirmat că nu dorește să multiplice răul, ci binele, și le-a atras atenția ziariștilor că trebuie să respecte adevărul în scrierile și în relatările lor, deoarece presa poate foarte ușor manipula opinia publică. El i-a asigurat pe ziariști de deschidere și de o bună colaborare și le-a oferit în finalul întâlnirii câte o carte de rugăciuni și câte un volum „Farmacia de cuvinte”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...