spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeNoul comandant al forțelor teritoriale de apărare ale Ucrainei a fost șeful...

Noul comandant al forțelor teritoriale de apărare ale Ucrainei a fost șeful represiunii împotriva Maidanului pro occidental din Kiev

-

Noul comandant al forțelor teritoriale de apărare ale Ucrainei, Igor Plakhuta, a condus forțele de securitate ucrainene în timpul represiunii împotriva protestatarilor Euromaidan din decembrie 2013, transmit Ukrayinska Pravda și Hromadske.

El a fost numit în noua funcție pe 11 februarie 2024 de către președintele Vladimir Zelensky. În 2013, Plahuța a condus departamentul Comandamentului Teritorial de Sud al Trupelor Interne al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei și a deținut gradul de general-maior.

- Advertisement -

Până la 9 decembrie 2013, protestatarii ocupaseră deja Primăria Kiev de câteva zile. În noaptea de 10 decembrie, forțele de securitate au spart cordonul cartierului guvernamental și au distrus baricadele construite de susținătorii Euromaidan și i-au obligat să părăsească clădirea. Plakhuta a spus atunci că aproximativ 400 de membri ai trupelor interne și ai detașamentului special Berkut au fost aduși pentru a curăța străzile adiacente administrației prezidențiale.
În urma acțiunilor forțelor de securitate, cel puțin zece persoane au fost rănite . „Ca urmare a ciocnirilor cu forțele de securitate, activiștii au suferit diverse răni – capete rupte, vânătăi”, a declarat liderul partidului Svoboda, Oleg Tyagnibok.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img