Noul baron de Maramureș, Ionel Bogdan, se scaldă în groapa de gunoi de 70 milioane de euro a Unchiului. Baronul nepot l-a pus pe Unchi candidat la Parlament

0
154

Depozitarea deşeurilor menajere sau industriale urmează a fi făcută pe platforme betonate construite în zona rurală până la intrarea în funcţiune a noului depozit de deşeuri din localitatea Fărcaşa-Sârbi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan.

Groapa de gunoi din Maramureș este un proiect început în 2006 de fosta guvernare locală pedelistă a județului, a continuat și urma să fie finalizat în mandatul de șef al CJ Maramureș Zamfir Flore Ciceu, unchiul lui Ionel Bogdan conform relatărilor presei locale, actualul șef al CJ Maramureș și liderul județean al PNL. Întâmplător sau nu azi Zamfir Ciceu este candidat PNL Maramureș la Parlament desemnat de nepotul Ionel Bogdan.

De asemenea întâmplător este și faptul că ultimii 2 foști ai CJ Maramureș: Gabrel Zetea și Ionel Bogdan sunt finii fostului ambasador în UK, Dan Mihalache. Ce-i drept Zetea la prima căsătorie….

În poveste a intrat anul acesta și DNA, conform dezvăluirilor unui site local apropiat de PNL.

Conform unui document oficial aflat în posesia 2mnews, Direcția Națională Anticorupție – structura centrală a transmis, la sfârșitul lunii ianuarie 2020, Serviciului Teritorial Cluj dispoziția de a verifica și soluționa speța privind investiția Consiliului Județean (CJ) Maramureș, instituție controlată până de curând de pesedistul Gabriel Valer Zetea, în “alegerea locației, proiectarea și execuția centrului de colectare și depozitare a deșeurilor din satul Sârbi (comuna Fărcașa, jud. Maramureș)”, mai scria sursa citată la începutul anului.

Astfel, proiectul demarat în anul 2006 și investiția fizică de la Fărcașa inițiată în anul 2010, au consumat mult peste costul inițial al proiectului (51 de milioane de euro + TVA), depășind astăzi 70 de milioane de euro, însă proiectul tot nu a fost finalizat, deși acest lucru era prevăzut pentru anul 2015, când Zamfir Ciceu, unchiul lui Ionel Bogdan era șeful CJ Maramureș.

CE MAI SCRIA 2MNEWS:

De asemenea, zona în care președinții CJ Maramureș Mircea Man (2008-2012), Zamfir Flore Ciceu (2012-2016) și Gabriel Valer Zetea (2016-2020) au girat locația investiției, precum și alocările uriașe de bani din bugetul UE și al județului Maramureș, deși știau adevărul, este situată la mai puțin de 1 kilometru de o rezervație naturală de interes național (Pădurea Runc), însă cei trei au ascuns acest fapt, girând încălcarea cu bună-știință a legii.

Cum ar fi reușit acest fapt cei care au controlat și cel care controlează administrația județeană? Relativ simplu, zona protejată de interes național se află înregistrată pe teritoriul administrativ al județului limitrof, Satu Mare (pentru că pe teritoriul respectivului județ se află cea mai mare parte a zonei de protecție), așa că în documentele proiectului, “amănuntul” a fost ignorat.

A fost trecut cu vederea și faptul că în zona unde astăzi curg dealurile peste ceea ce construiesc acești eșuați “meșteri manole” ai Maramureșului, tripleta de tristă amintire Man-Ciceu-Zetea, s-au descoperit ape termale benefice pentru diverse terapii. Ideea era simplă: se apropia dead-line-ul până la care se puteau depune dosarele pentru obținerea finanțării (Maramureșul l-a depus cu doar câteva zile înaintea termenului final) și nu aveau o locație.

Așa că democratul (ulterior liberalul) Mircea Man a acceptat trocul cu primarul din Fărcașa, Ioan Stegeran, care a oferit locația “salvatoare”. Trocul, care a constat din obținerea în permanență a numeroase fonduri financiare pentru comuna Fărcașa (din bugetul județului), a fost menținut/întreținut ulterior atât de actualul liberal (pe atunci PC/ALDE) Zamfir Flore Ciceu, cât și de pesedistul  Gabriel Valer Zetea.