spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăAnalizeNoul ambasador român la Belgrad îi promite președintelui sârb Vučić: Autostradă sau...

Noul ambasador român la Belgrad îi promite președintelui sârb Vučić: Autostradă sau drum expres Timișoara-Belgrad, construirea unei căi ferate și a unui interconector de gaz între cele două țări

-

Silvia Davidoiu, noul ambasador al României la Belgrad, și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui sârb Aleksandar Vučić.

Relatările televiziunii sârbe și ale agenției de presă Tanjug vorbesc de subiectele ridicate de Vučić și de promisiunile lui Davidoiu:

Dorindu-i ambasadoarei Davidoiu mult succes în mandatul său diplomatic la Belgrad, președintele Vučić și-a exprimat recunoștința față de România prin atitudinea principială de a respecta integritatea teritorială și suveranitatea Serbiei, dar și dreptul internațional. (…) Cei doi interlocutori au subliniat că ar fi de cea mai mare importanță construirea unei autostrăzi sau a unui drum rapid între Belgrad și Timișoara. Președintele Vučić a subliniat, de asemenea, că Serbia poate învăța multe de la România atunci când este vorba de utilizarea navigabilității Dunării. ambasadoarea Davidoiu a spus că vine cu o agendă specifică când este vorba de proiecte de infrastructură și energetică. Pe lângă șoseaua menționată între Belgrad și Timișoara, care a fost selectată ca proiect prioritar, ea a menționat și construirea unei căi ferate, precum și construirea unui interconector de gaz între cele două țări.Ambasadoarea Davidoiu a propus, de asemenea, înființarea unei Camere de Comerț comune, care ar trebui să apropie comunitățile de afaceri de ambele părți ale frontierei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img