spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăAnalizeINEDIT: Premierul georgian demisionează în semn de protest față de arestarea liderului...

INEDIT: Premierul georgian demisionează în semn de protest față de arestarea liderului Opoziției

-

Prim-ministru georgian Giorgi Gakharia și-a înaintat demisia pe 18 februarie, după reținerea șefului principalei forțe de opoziție din Caucaz.Tribunalul orașului Tbilisi a admis în 17 februarie cererea procuraturii de a o plasa în arest pe Nika Melia, președintele Mișcării Naționale Unite (UNM), într-un caz denunțat de opoziție drept o vânătoare de vrăjitoare politice, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Decizia curții a fost luată pe fondul unei crize politice din Georgia care a urmat alegerilor parlamentare din octombrie, despre care observatorii independenți declară că au fost influențate de nereguli. Toate partidele de opoziție boicotează parlamentul, refuzând să-și asume mandatele.

Gakharia și-a anunțat demisia într-o conferință de presă special care a avut loc la Tbilisi, în cursul căreia și-a exprimat dezacordul față de coaliția de guvernământ cu privire la decizia curții împotriva lui Melia.

„Am luat decizia de a părăsi postul meu. Desigur, cred și vreau să cred că acest pas va contribui la reducerea polarizării în spațiul politic al țării noastre, pentru că sunt convins că polarizarea și confruntarea dintre noi reprezintă cel mai mare risc pentru viitorul țării noastre, dezvoltarea sa economică și depășirea tuturor tipurilor de crize”, a declarat Gakharia.

Melia este acuzată că a organizat „violențe în masă” în timpul protestelor antiguvernamentale din 2019, acuzație pe care o respinge ca fiind motivată politic. Partidul georgian Dream, aflat la guvernare, neagă acest lucru.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img