spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăhighlightO NOUĂ ZI DE ȘOC PENTRU FRANȚA

O NOUĂ ZI DE ȘOC PENTRU FRANȚA

-

O poliţistă împuşcată joi dimineaţă în regiunea pariziană a murit, anunţă surse din cadrul Poliţiei, citate de AFP. Între timp, o explozie de origine criminală a avut loc tot joi, în faţa unui restaurant ce vinde kebab, situat în apropierea unei moschei. Câteva lăcaşuri de cult musulmane au fost ţinta unor atacuri care nu s-au soldat însă cu victime, în trei oraşe din Franţa. Toate aceste incidente au loc la o zi după atacul terorist de la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo din Paris, soldat cu 12 morţi, transmite Radio France Internationale.

O poliţistă a fost împuşcată joi dimineaţă la Montrouge, în regiunea pariziană. Femeia a murit ulterior din cauza rănilor grave.

- Advertisement -

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, anunţase anterior că două persoane, o poliţistă şi un agent municipal, au fost grav rănite într-un incident armat în suburbia pariziană, iar autorul a reuşit să fugă şi este dat în urmărire.

Potrivit unor surse apropiate dosarului, „nici o legătură formală nu poate fi stabilită în acest stadiu” cu atacul comis miercuri asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo şi soldat cu 12 morţi.

- Advertisement -

Între timp, o explozie de origine criminală a avut loc joi dimineaţă, în jurul orei 05.00 GMT (07.00 ora României), în faţa unui restaurant ce vinde kebab, situat în apropierea unei moschei din Villefranche-sur-Saône, în zona central-estică a Franţei. Explozia nu s-a soldat cu răniţi.

Câteva lăcaşuri de cult musulmane au fost ţinta unor atacuri care nu s-au soldat însă cu victime, în trei oraşe din Franţa.

Trei grenade folosite pentru exerciţii militare au fost aruncate înspre o moschee din Mans, iar două focuri de armă au fost trase împotriva unei săli de rugăciune musulmane din Port-la-Nouvelle.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img