spot_img
9.3 C
București
duminică, aprilie 2, 2023
AcasăActualitateNOU SCANDAL USR-PNL: Fostul ministru al Economiei îl acuză pe actualul

NOU SCANDAL USR-PNL: Fostul ministru al Economiei îl acuză pe actualul

-

Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei și fost ministru al Economiei, îl contrazice pe ministrul Economiei, Claudiu Năsui, care spusese cu două zile în urmă că mai are nevoie de avize de la Comisia Europeană pentru continuarea celor trei măsuri de sprijin pentru IMM-uri intrate în vigoare anul trecut, transmite G4 Media.

- Reclama -

Pe 9 ianuarie, actualul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a declarat într-un interviu pentru StartupCafe că ”Fiecare dintre cele 3 scheme mai are nevoie de un aviz, de proceduri de la Comisia Europeană și ne trebuie și pentru schema 3”. Întrebat explicit de reporter dacă aceste scheme de sprijin nu sunt sigure, Năsui a spus: ”Nu… Mă lupt ca să fie, deci găsim soluții, suntem în modul de a găsi soluții, dar eu vă zic care este situația în momentul de față”.

În replică, Virgil Popescu (PNL), de la care Năsui (USR PLUS) a preluat mandatul de ministru al Economiei, a declarat pentru G4Media.ro că nu mai este nevoie de avize de la Comisia Europeană.

”Există aprobarea Comisiei Europene pentru suplimentarea schemei 2 și pentru extinderea perioadei de contractare pentru toate cele trei scheme de ajutor până la 30 iunie 2021. Nu mai trebuie nici un aviz de la Comisia Europeană, procedura ce mai trebuie urmată este un ordin comun de la ministrul Economiei și ministrul Fondurilor Europene, astfel încât să se prelungească până la 30 iunie măsurile, precum și un act adițional la contractul de administrare a celor trei scheme între Ministerul Economiei și Ministerul Fondurilor Europene”, a declarat pentru G4Media.ro Virgil Popescu

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img