spot_img
24.3 C
București
vineri, iulie 1, 2022
AcasăDezvaluiriNOU SCANDAL LA DNA: Stenograme falsificate în dosarul Ferma Băneasa-Dan Andronic

NOU SCANDAL LA DNA: Stenograme falsificate în dosarul Ferma Băneasa-Dan Andronic

-

Curtea de Apel Brasov a judecat luni, 27 noiembrie 2017, un nou termen in dosarul nr. 345/64/2016, cunoscut ca „Ferma Baneasa”, in care directorul Evenimentului Zilei Dan Andronic a fost trimis in judecata alaturi de Al Romaniei Paul Philippe, Tal Sliberstein, Benyamin Steinmetz, Remus Truica si altii.Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, jurnalistul Dan Andronic dezvaluie ca la termenul din 27 noiembrie 2017 a fost citit Raportul de expertiza tehnica pe inregistrari, ocazie cu care s-a putut constata ca „apar semne clare de interventie pe inregistrari” si au fost folosite „programe speciale pentru a masca acest lucru”, scrie Lumea Justiției.

- Reclama -

Culmea, sustine Andronic, la momentul expertizarii inregistrarilor de catre un expert INEC nu s-a descoperit existenta unor interventii pe formatele audio. Iar aceasta pentru ca, acuza directorul EVZ, analiza a fost efectuata cu un sistem standard pentru inregistrari magnetic ce, nu digitale, cum era cazul de fata.

Dan Andronic concluzioneaza astfel ca „nu numai ca 50,5 la suta din redarea convorbirilor telefonice a fost alterata in procesul de transcriere, dar fusesera si modificate inainte”.

Dezvaluirile lui Andronic se circumscriu astfel informatiilor aparute in spatiul public si in alte dosare marca DNA in care se constata ca dosarele procurorilor anticoruptie contineau inregistrari falsificate, anulate apoi in instanta, mai scrie Luju.

- Advertisment -

Must Read

Școlarii din UK vor fi hrăniți cu lăcuste și viermi de...

0
Copiilor din patru școli primare din Țara Galilor li se va oferi insecte de mâncare, cum ar fi greieri, lăcuste, viermi de mătase și...