Nou scandal în USR: Blonda de la Cluj

0
47

La USR Cluj, dictatura a devenit reala. La adunarea generala de acum cateva zile, presedintele organizatiei municipale, George Trif, i-a impiedicat pe unii membri sa candideze pentru congresul judetean, scrie Ziar de Cluj.

CE SUSȚINE ZIAR DE CLUJ:

Cine e Carmen Turcanu?

Este echivalentul in hate si dictatura al Alexandrei Oana de la municipiu, atat ca ea e la judet. Din aceasta postura sa va spunem ce a facut saptamana trecuta aceasta fiinta, mai acra ca mustarul de Crevedia uitat in soare: a participat la o sedinta scandaloasa ceruta de USR Campia Turzii, unde a amenintat membrii filialei. Cum am aflat? Pai, nu v-am spus ca au inceput sa se dea useristii in gat la Alexa? 

Ia sa citim ce am primit de pe grupul intern al usereilor. E un mesaj de o gravitate incredibila care arata ca marea „deschidere” a Useristilor catre „oameni noi in politica” e asa: ii primesc pe toti rebutacii in interior si isi calca in picioare membrii alesi legitim in functii de conducere. Cam ca politicienii de tip vechi. 

In acest caz, seful USR Campia Turzii, Gabriel Muresan Pop, arata cum „sefii de la Cluj” s-au napustit asupra filialei, desi omul arata cu argumente care e problema acolo. Ce diferenta intre acest mesaj pe care il publicam mai jos si postarea de pe Facebook de acum 2 luni, cand Gabriel Pop era ales sef al filialei din Campia Turzii… ce blablauri ragaite frumos despre „a castiga increderea cetatenilor” si importanta filialelor locale. Doua luni mai tarziu, canci! Pop, presedinte ales al filialei, este calcat pe gat de gasca de la Cluj! Trist!

Gabriel Muresan-Pop is feeling broken. August 21 at 8:03 PM

Stimati colegi, în calitate de presedinte al filialei USR Câmpia Turzii doresc sa va supun atentiei o situatie care, consider eu, pune la îndoiala autonomia filialei noastre si a creat un precedent destul grav. Asta în conditiile în care, autonomia filialelor locale este promovata si salutata la nivel national.

Expun sumar contextul:

În data de 19. 08.2019, în cadrul sedintei BL am avut pe ordinea de zi un singur punct, tocmai datorita gravitatii acestuia, si anume: situatia tensionata din filiala noastra cauzata de trei membri USR:

 Horatiu Hatos (posibil fost membru PSD, urmeaza sa clarifice, fost membru M10),

Horatiu Mândrutiu (fost membru PNL, numit pe criterii politice într-o functie de conducere pâna în septembrie 2017; cu functie de conducere în PNL,) si

Mihai Popa (un tânar de 20 de ani):

Scopul întâlnirii noastre a fost de a sanctiona comportamentul inadecvat al acestora. În cazul dlui. Hatos dezinformarile crase catre BJ, lipsa de respect la adresa filialei prin, consideram noi, faptul ca „a furat startul competitiei interne pentru alegerea candidatului la functia de primar”, prin aparitia unui articol care-l prezinta ca favorit al USR Câmpia Turzii.

Avem dovezi care ne face sa credem ca este la comanda dânsului. Prin refuzul categoric de a dezminti, între altele, promovarea sa în paginile ziarului local, fiind perceput de majoritatea ca un complice. De precizat faptul ca, Horatiu Hatos a candidat sub sigla M10 în 2016 la functia de primar si a pierdut cu un scor zdrobitor ìn fata actualului primar: 153 de voturi la 44oo.

S-a pozitionat pe penultimul loc. În acest context, USR Câmpia Turzii a suferit o lovitura de imagine crâncena fiindca ne-a pozitionat într-un „non-combat” fata de celelalte partide.

În viziunea noastra s-a alterat si principiul „oameni noi în politica”, unul prin care reusim sa trezim interesul cetatenilor nostri satui de perpetuarea la conducerea orasului a unor traseisti politici sau învechiti în functii.

La vedere, dl. Hatos si-a stabilit propria agenda electorala, una în dezacord cu agenda interna a filialei care respecta principiul egalitatii de sanse, integritatea, competenta, binele comun, etc.

Nu mai putin, s-a dorit sanctionarea dlui. Hatos pentru faptul ca a divizat filiala, a cauzat plecarea unui vicepredesedinte din functie pe fondul tensiunilor, demisia altui membru însemnat si blocarea extinderii. S-a erijat în antreprenorul intelectual care-si permite sa priveasca peste umarul tuturor in loc sa se aseze alaturi. Limbajul acestuia fiind deseori batjocoritor si umilitor la adresa unor membri USR.

În cazul dlui. Horatiu Mândrutiu, s-a dorit sanctionarea unui limbaj absolut halucinant: „mai bine ramâneam la ciolan în PNL” si altele de genul. La asta se adauga asocierea cu dl. Hatos la dezbinarea membrilor filialei si, nu mai putin, fiindca a adus în USR unele metehne specifice PNL- ului. Toate la un loc îl decredibilizeaza ca membru USR. S-a dorit totodata clarificarea unor informatii omise de Horatiu Mândrutiu la momentul semnarii adeziunii în USR.

Cât priveste cazul dlui. Popa Mihai, s-a dorit sanctionarea acestuia pe fondul erijarii sale, în mod fals, în Piar-ul filialei USR, el actionând în nume propriu dar cu consecinte nefaste pentru USR Câmpia Turzii într-un organ de presa.

Plus ca i-a adus un prejudiciu de imagine presedintelui filialei inacceptabil.

La asta se adauga comportamentul imatur al acestui domn, mereu nemultumit, singurul care vorbeste, critica si stabileste regulile. Niciodata nu se supune majoritatii.

Am spune ca este din orgoliu intelectual, dar nu este cazul acestuia.

Ei bine, în fata acestei panoramice si, constatam noi, la invitatia dlui. Horatiu Hatos, i-am avut ca participanti la sedinta pe Alex Bot, Carmen Turcanu, Daria Nicoara si Cosmin Stoe, toti membri ai BJ.

Alaturi de acestia pe colegii din filiala Turda, Ciprian Rigman (membru BJ) si Emil Turdean (presedinte USR). Le-am urat, bun venit în casa noastra!

Doar ca la citirea materialului de pe Ordinea de Zi, pregatit de dl. Mursoi, vicepresedinte în BL Câmpia Turzii, am constatat cu stupoare ca din simpli participanti au devenit subit judecatori / acuzatori în filiala noastra.

Mereu întrerupt, intimidat, blocat, amenintat de dl. Emil Turdean cu dezvaluiri absolut subrealiste, provocat si „urecheat” de dl. Rigman, dl. Mursoi a devenit în viziunea participantilor un oarecare, nicidecum un vicepresedinte delegat de noi sa expuna o stare de fapt reala si traita în filiala noastra. Implicit, adoptarea masurilor care se impun. Deodata, am constatat interpretarea si aplicarea statului într-o cheie personala, protectoare la adresa dlui. Hatos în mod expres, nicidecum în concordanta cu starea de fapt, de catre participantii BJ. În concluzie, ni s-a pus în vedere ca nu-i putem sanctiona pe membrii propusi.

Si asta, fiindca asa considera dânsii oportun. Ba mai mult, din membru indezirabil, dl. Hatos putea sa devina, printr-un tertip orchestrat în mod nestatutar de participantii BJ („tragerea la sorti”) supleantul vicepresedintelui care a demisionat tocmai pe fondul tensiunilor cauzate de Horatiu Hatos si ceilalti doi membri mentionati anterior. Pe scurt, minuta sedintei noastre si efectele acesteia.

În acest scop, astept parerile dumneavoastra legat de autonomia filialei noastre. S-a încalcat sau nu, prin interventia agresiva a participantilor din BJ si USR Turda?”, a incheiat mesajul presedintele din Campia Turzii al USR.