spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăArmataNOU SCANDAL ÎN GUVERN/ Ministerul Apărării își pune la zid, din...

NOU SCANDAL ÎN GUVERN/ Ministerul Apărării își pune la zid, din nou, ministrul: ARE LEGĂTURĂ CU SCANDALUL COMISIOANELOR DIN AFACERILE CU ARMAMENT DISCUTATE CU CRISTI BURCI ÎN SUA?

-

Ministerul Apărării Naționale infirmă categoric ideea lansată în spațiul public potrivit căreia, în cadrul Guvernului, s-a luat în discuție ideea formării unui Schengen militar, precizând că acesta nu se poate realiza fără ca România să continue demersurile de aderare la spațiul Schengen propriu-zis.

Reacția vine după un anunț al ministrului apărării, Mihai Fifor, care vorbea de un Schengen militar.

- Advertisement -

Recent a apărut un scandal despre implicarea lui Fifor alături de controversatul afacerist Cristian Burci în afacerea cumpărării de armament din SUA.

O afacere de 10 miliarde de euro în care se vorbește de comisioane importante.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: BOMBĂ: Mogulul care a intermediat afacerea ARMAMENTUL cu ministrul Apărării în SUA

„Aţi vorbit şi despre birocraţie. Suntem foarte conştienţi de procedurile birocratice de la graniţele României, de aceea am insistat şi am vorbit şi în Guvernul nostru, am discutat despre un aşa-numit Schengen militar, fără a vorbi de Schengen-ul însuşi”, a spus Fifor în Comisia pentru apărare şi securitate din cadrul celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO, care are loc la Palatul Parlamentului.

CITIȚI ȘI: DETALIUL EXPLOZIV DIN DEZVĂLUIRILE FOSTULUI ȘEF SPP: Marea bătaie pe comisioanele din contractele militare de 10 miliarde de euro: Maior, Dragnea, Burci și Fifor pus om de paie ca să aducă banii la cine trebuie

Chiar Fifor a dat share pe facebook comunicatului Ministerului Apărării în care e pus la zid.

După scandalul Țuțuianu, MapN își contrazice, din nou, ministrul.

„Infirmăm categoric ideea lansată în spațiul public potrivit căreia, în cadrul Guvernului României, s-a luat în discuție ideea de formare a unui spațiu Schengen militar. Facem precizarea că sintagma ‘Schengen militar’ se referă generic la simplificarea procedurilor și a legislației țărilor europene pentru a facilita mișcarea trupelor NATO, dintr-o țară în alta, astfel încât participarea la exerciții cu un număr mare de trupe și echipamente să se desfășoare rapid”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img