spot_img
9.5 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăArmataAdunarea Parlamentară NATO reunită la București REFUZĂ să ceară retragerea armamentului și...

Adunarea Parlamentară NATO reunită la București REFUZĂ să ceară retragerea armamentului și trupelor rusești din Transnistria

-

Adunarea Parlamentară NATO, reunită la București, a respins amendamentul înaintat de R.Moldova la rezoluția privind securitatea în zona Mării Negre, în care se cerea retragerea armamentului și trupelor rusești (inclusiv cele de menținere a păcii) din stânga Nistrului.

Potrivit Agerpres, liderul liberal Mihai Ghimpu, reprezentantul delegației Republicii Moldova la Comisia pentru dimensiunea civilă a securității, a precizat că amendamentul a fost respins pentru că „R. Moldova nu este… țară cu ieșire la Marea Neagră. (…) Oricum o să revenim la problema asta la anul”, a declarat Ghimpu.

- Advertisement -

Rezoluția cuprinde însă un alt amendament referitor la R.Moldova, înaintat de România. Angel Tîlvăr, reprezentant al delegației României în Comisia pentru dimensiunea civilă a securității, a declarat, tot potrivit Agerpres, că este vorba de un amendament care „a avut ca scop să sublinieze faptul că în Moldova, în ciuda greutăților și a provocărilor politice, există voință de a se face progrese în anumite zone, în anumite subiecte fierbinți și, printre acestea, credem că și lupta împotriva corupției și întărirea domniei legii sunt importante și noi am dorit să subliniem acest lucru.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img