spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăArmataNOTA DE PLATĂ A AJUNS LA 5,1 MILIARDE USD, România cumpără noi...

NOTA DE PLATĂ A AJUNS LA 5,1 MILIARDE USD, România cumpără noi rachete din SUA

-

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vanzarea de sisteme americane de rachete sol-sol HIMARS, a informat vineri Agentia de Cooperare pentru Aparare si Securitate (Defense Security Cooperation Agency), potrivit Reuters. România va plăti 1,25 mld. dolari, anunță Pentagonul.

- Reclama -

Agentia Pentagonului a precizat ca a notificat Congresul SUA despre posibila vanzare in cursul zilei de joi.

Statele Unite au aprobat deja vanzarea catre Romania a sistemului de racheta defensiv Patriot, in valoare de 3,9 miliarde de dolari.

Lockheed Martin este principalul contractor pentru sistemul de armament.

România a solicitat până la 54 de sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate, serviciile şi echipamentul aferente, a precizat Defense Security Cooperation Agency într-un comunicat.

Guvernul român a solicitat, de asemenea, vânzarea a 81 de sisteme de lansare de rachete multiple ghidate (GMLRS) de tip M31A1, 81 de GMLRS de tip M30A1, 54 de sisteme tactice ale armatei (ATACMS) de tip M57, 24 de sisteme de date tactice de artilerie de teren avansate (AFATDS), 15 blindate utilitare HMMWV de tip M1151A1 şi 15 blibdate ”Ready 2-Man” de tip M1151A1, precizează DSCA în comunicat.

Bucureştiul solicită, totodată, 54 de vehicule de reaprovizionare (RSV) HIMARS de tip M1084A1P2 – un vehicul de transport tactic mediu, de cinci tone, dotat cu echipament de manipulare a materialului -, 54 de remorci MTV, dotate cu kituri RSV, de tip M1095 şi zece depanatoare FMTV de tip M1089A1P2 – vehicule de depanare tactice medii, de cinci tone -, 30 de rachete de practică LCRR, echipament de susţinere, echipament de comunicaţii, senzori, piese de rezervă şi de reparaţii, seturi de testare, baterii, laptopuri, publicaţii şi date tehnice, proiectare, formare şi echipament de fomare, susţinere în integrarea sistemelor, echipe de asigurare a calităţii şi o echipă de asistenţă tehnică pe teren, servicii de susţinere tehnică, de inginerie şi de logistică din partea Guvernului american şi contractorilor americani şi alte elemente conexe de logistică şi de susţinere de programe, mai precizează agenţia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img