spot_img
8.3 C
București
joi, martie 23, 2023
AcasăUncategorizedNominalizat pentru o nouă funcție în conducerea Gazprom, Schröder are o condiție pentru...

Nominalizat pentru o nouă funcție în conducerea Gazprom, Schröder are o condiție pentru Putin

-

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, ale cărui strânse legături cu preşedintele rus Vladimir Putin s-au dovedit a fi extrem de controversate de la începutul războiului din Ucraina, a declarat pentru cotidianul american New York Times că liderul de la Kremlin nu va întrerupe livrările ruseşti de gaz către Germania, notează dpa conform Agerpres.

- Reclama -

Într-un interviu care urmează să fie publicat duminică, Gerhard Schröder, care de când s-a retras din politică şi-a asumat un rol profitabil în fruntea consiliului de administraţie al gigantului energetic de stat rus Rosneft, dar a lucrat şi pentru gazoductele Nord Stream şi Nord Stream 2, a sugerat că va demisiona numai dacă Putin va închide robinetul de gaz către Germania.

„Nu se va întâmpla”, spuse el. Dar dacă va fi aşa, „atunci voi demisiona”, a confirmat Schröder, fără a preciza la care dintre funcţii se referă.

Fostul cancelar a fost aspru criticat în Germania pentru că nu a întrerupt legăturile cu industria rusă a combustibililor fosili, în ciuda invaziei ruse a Ucrainei.

Gigantul energetic rus Gazprom l-a nominalizat, de asemenea, pe Schröder pentru o funcţie în consiliul de administraţie la începutul lunii februarie – cu puţin timp înainte de începerea războiului din Ucraina.

Potrivit New York Times, Schröder a refuzat să precizeze dacă va accepta nominalizarea Gazprom.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img