NOI DEZVĂLUIRI/ Ministrul de Interne Gabriel Oprea l-a înjurat pe prefectul de Timiș

0
2010

Presa din Timiș dezvăluie incidente necunoscute până acum opiniei publice în care a fost implicat vicepremierul Gabriel Oprea. Pressalert.ro scrie vizitele ministrului de interne Gabriel Oprea în Timiș au însemnat, de fiecare dată, un stres maxim pentru subordonații săi. Când acesta a venit în Timișoara, polițiștii de la Rutieră au stat în stradă non-stop pentru a asigura că Oprea se poate deplasa, în viteză, spre oricare din destinațiile sale. Nici la unele vizite prezidențiale nu au fost mobilizate atâtea forțe ca la sosirile lui Oprea, spune siteul timișorean.

Cel mai grav incident s-a petrecut, în 8 noiembrie 2014, la deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Lunga, unde au participat premierul român Victor Ponta și premierul sârb Aleksandar Vucic, alături de alţi oficiali printr care și vicepremierul Oprea. Victor Ponta a aterizat cu elicopterul în partea sârbă și a solicitat SPP ca în mașina cu care va veni în partea română să nu fie decât prefectul de Timiș, Eugen Dogariu, vechi prieten al său de când erau împreună în TSD. În acest timp, Gabriel Oprea a rămas în partea română așteptându-l pe Ponta, înconjurat de șefii de structuri din MAI. Înainte de momentul tăierii oficiale a panglicii, Ponta a venit cu Dogariu pe teritoriul românesc. Când a văzut că primul ministru apare împreună cu prefectul de Timiș, ministrul de Interne a făcut o criză de nervi că a fost “sărit”. Gabriel Oprea nu s-a putut abţine şi l-a înjurat pe prefectul Eugen Dogariu pentru că nu l-a anunţat de ce va face Ponta, reproşându-i că el este şeful său direct şi că îl va da afară pentru că nu i-a spus că se duce să se vadă cu premierul. Incidentul a intervenit după ce, anterior, primarul din Lunga nu l-a recunoscut pe Oprea când a ajuns la vamă, moment care i-a provocat vicepremierului un alt moment de nervozitate.

Informaţiile au fost confirmate pentru PRESSALERT.ro de mai multe surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Eugen Dogariu nu a putut fi schimbat din funcţie de Gabriel Oprea din cauza relaţiei extrem de apropiate a prefectului cu premierul Ponta.