spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăDezvaluiriNoi dezvăluiri despre iniţiatorul Legii “Dării în plată”: ASCUNDE 2 CIFRE CU...

Noi dezvăluiri despre iniţiatorul Legii “Dării în plată”: ASCUNDE 2 CIFRE CU ȘASE ZEROURI

-

Prezent la emisiunea Denisei Rifai “Newsroom” de la Realitatea Tv, deputatul Daniel Zamfir a recunoscut ca fratele sau are un credit de 700.000 de Euro, pe care nu vrea sa-i dea inapoi băncii, pe motiv de “clauze abuzive”, acuzând, totuşi, publicaţiile online că manipulează. “Nu vă mai luaţi după mizeriile de pe net!” – a spus deputatul.

- Reclama -

Flux 24 a publicat în exclusivitate, în 9 decembrie 2015, contractul prin care se demonstra că Theodor Cosmin Zamfir, fratele deputatului PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul legii „Dai casa băncii și scapi de datorii”, are un credit de nevoi personale de 720.000 de Euro, garantat cu o serie de bunuri, la Credite Europe Bank, conform documentului din arhiva electronică de garanţii mobiliare. Pe care nu l-a rambursat de aproape opt ani.

EXCLUSIV/ Fratele iniţiatorului legii “dării în plată” are datorii de 720.000 de EURO la bănci

Legea “Dării în plată”, returnată parlamentului de către preşedintele Klaus Iohannis, pe motiv că nu este clară diferenţa dintre cazurile sociale şi cele de afaceri, a fost discutată din nou în plen, marţi 9 februarie 2016. S-au adus o serie de amendamente, care ar face o delimitare clară între afacere şi caz social, dar discuţiile s-au amânat pentru o altă şedinţă, numai după intervenţia guvernatorului Băncii Naţionale a României.

De la votarea Legii în varianta gândită de avocatul Piperea şi susţinută în Parlament de Daniel Zamfir, băncile au anunţat scumpirea creditului imobiliar, multor clienţi comunicându-li-se condiţii mai împovorătoare.

În aceeaşi emisiune, la insistenţele Andrei Miron, deputatul Zamfir a recunoscut cu jumătate de voce că vechea formă a legii l-ar fi favorizat şi pe fratele său, dar noua lege, nu.

Theodor Cosmin Zamfir a semnat contractul cu Credite Europe Bank în 9.03.2008. În apropierea termenului în care insituţia creditoare putea trece la executarea silită, Cosmin Zamfir, asistat de avocaţi, a dat în judecată banca pentru clauze abuzive, o metodă avocăţească de a fugi de plata datoriilor. A se reţine data 9.03.2008.

De ce e importantă data? Banii se pare că au stat la “dospit” până când Daniel Zamfir, pe atunci neparlamentar, prin august 2009, ar fi primit două tranşe, conform surselor Flux24, cu şase zerouri în conturile personale de la fratele dator la bancă. În Lei. Acestea nu apar în declaraţiile de avere ale deputatului liberal.

Cum rămâne cu Legea “Dării în plată,” care nu are printre beneficiari, conform declaraţiei iniţiatorului legii, persoane care fac afaceri? El personal nu era interesat de această lege? Câteva milioane de lei sunt pentru nevoi personale? Un caz social?

Daniel Zamfir nu a răspuns la telefon, până la încheierea ediţiei.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img