spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăDezvaluiriNOI DETALII EXPLOZIVE DIN OPERAȚIUNEA AMANTA LUI NICHITA: Povești fierbinți pe Costa...

NOI DETALII EXPLOZIVE DIN OPERAȚIUNEA AMANTA LUI NICHITA: Povești fierbinți pe Costa del Sol

-

Mai mulți politiști locali au detalii picante la DNA despre povestea de dragoste cu năbădăi între primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, și fosta sa amanta, Adina Samson.

- Reclama -

Unul dintre poliţişti, Simion Bâcu, a ajuns până pe vestitele plaje spaniole din Costa del Sol – Malaga, în timp ce o fila pe amanta edilului, el fiind „detaşat“ înainte şi la Mamaia sau Bran. Alţi agenţi povestesc că aveau maşinile instituţiei la dispoziţie pentru a le folosi la filaje, iar un altul a declarat că Nichita îl suna pe şeful lor şi în toiul nopţii, pentru a afla unde se află Adina Samson, scrie Ziarul de Iași, care a obținut detalii despre declarațiile date la DNA.

Simion Bâcu, de 43 de ani, este unul dintre poliţiştii ce au fost audiaţi la DNA în acest caz. Originar din Ciorteşti, Bâcu este cel care s-a plimbat prin ţară şi prin străinătate, din banii veniţi pe filiera primarului, pentru a o supraveghea pe Adina Samson. Bâcu a povestit cum a fost sunat de Li­viu Hliboceanu, şeful de atunci al Poliţie Locale, pentru a fi tri­mis într-o „misiune“.

„Hlibo­ceanu ne-a spus că trebuie să urmărim o persoană, respectiv o femeie, care conducea o Sko­da cu numărul de înmatriculare IS-99-KNG (…) Eu conduceam autoturismul de serviciu. Îm­pre­ună cu colegii mei, ne-am ţinut după acest autoturism, pe ruta Iaşi, Vaslui, Tecuci, Galaţi, Brăila, Constanţa, staţiunea Mamaia (…) În staţiunea Ma­ma­ia, ne-am cazat la acelaşi ho­tel în care se cazase persoana respectivă“, a spus Bâcu.

Acesta a mai declarat că a stat la hotel la Mamaia patru zile, alături de alţi trei poliţişti locali, un coleg fiind cel care a plătit, fără a şti de unde erau banii. După ce Adina Sam­son a plecat de la Mamaia, Bâcu a fost trimis într-o altă misiune, de această dată în afara ţării. În noiembrie 2014, alături de Ştefan Avârvarei, Bâcu a mers mai întâi la o staţiune din Bran, judeţul Bra­şov, după care a plecat cu avi­onul spre Malaga.

„Am aflat că trebuie să mergem în Ma­la­ga, după Adina Samson. Ştefan Avârvarei a cumpărat biletele de avion cu destinaţia Malaga şi împreună am mers în localitatea La Linea de Caduz (? – La Linea, Cadiz, n.r.). În acea loc­a­litate ne-am întâlnit cu un băr­bat, care se numea Băcioi Ion (n.r. – detectiv particular). În acea localitate, Ştefan a închiriat o maşină şi am continuat su­pravegherea lui Samson Adina, mai mult fiind efectuată supra­vegherea de Băcioi Ion. Refe­ritor la deplasarea mea în loca­litatea respectivă, la serviciu, l-am sunat pe şeful meu Hlibo­ceanu Liviu şi i-am explicat să pună coleg de serviciu pentru ziua de duminică, când era tura mea de serviciu“, a mai spus Bâcu.

Pe lângă destinaţiile men­ţionate, acesta a mai ajuns după Adina Samson şi la o pensiune din judeţul Suceava.

„Am stat în localitatea La Linia de Caduz o săptămână. Toate cheltuielile au fost plătite de Avârvarei Ştefan“, a mai precizat Bâcu.

Agentul Vasile Vrabie a po­vestit şi el la DNA cum, în unele nopţi în care era trimis să o supravegheze pe Adina Samson, stătea cu maşina toată noaptea în faţa blocului ei.

„Arăt că, la un moment dat, în timp ce efectuam serviciul în schimbul doi şi mă deplasam cu autoturismul meu după persoana de sex fe­minin, aceasta s-a deplasat pe bulevardul Carol înspre di­recţia aleea Sadoveanu. Aceas­ta a oprit autoturismul, iar eu am trecut de ea şi am oprit pe partea dreaptă. În timp ce că­utam în torpedoul meu o foaie de hârtie, în dreptul meu a oprit autoturismul Skoda condus de persoana de sex feminin şi cu un telefon sau aparat foto mi-a făcut o fotografie. În conti­nuare, aceasta a început să ţipe că o urmărim“, a declarat Vra­bie.

Ciprian Alexandrescu, un alt poliţist local, a spus că a fost pus de Liviu Hliboceanu să caute în baza de date a instituţiei date personale despre diferite persoane care intrau în contact cu Adina Samson.

„Am aflat de la domnul Hliboceanu că uneori era sunat noaptea târziu de către Gheorghe Nichita pentru a-l întreba unde se află Samson Adina“, a mai spus acesta.

Potrivit unei estimări preliminare realizate de procurorii DNA, prejudiciul calculat în acest dosar este de cel puţin 150.000 de lei. Nichita se află acum în arest preventiv într-un alt dosar, în care este acuzat că a cerut mită de 6,9 milioane de lei de la milionarul Tiberiu Urdă­reanu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img