spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăAnalizeNoi arestări la Moscova la 2 demonstrații neautorizate: Mihail Hodorkovski acuză o...

Noi arestări la Moscova la 2 demonstrații neautorizate: Mihail Hodorkovski acuză o diversiune

-

Poliția din Moscova a reținut duminică mai mulți participanți la două manifestații neautorizate care au avut loc în capitala Rusiei.

Câteva zeci de persoane s-au adunat în două locații din centrul Moscovei – Piața Roșie și Piața Triumfului, transmite Russia Today.

- Reclama -

UPDATE: Poliția rusă a arestat circa 30 de manifestanți ai opoziției care încercau să defileze duminică la Moscova, la o săptămână după interpelarea a sute de persoane în cursul unei adunări a mii de opozanți, relatează AFP.

Diferite rapoarte anunțate de RT afirmă că numărul celor reținuți variază între 2 și 40, dar nu există un anunț oficial.

Duminică trecută peste 700 de persoane au fost reținute la Moscova la un miting anticorupție inițiat de opozantul Alexei Navalnâi.

Acesta a negat orice legătură cu manifestațiile din acestă duminică.

Presa rusă relatează că poliția a arestat câțiva tineri în centrul Moscovei și a îngrădit Piața Roșie și Piața Manej, în urma îndemnurilor de pe rețelele de socializare online ca oamenii să iasă în stradă la noi acțiuni de protest. Radio Svoboda, redacția rusă a Radio Europa Liberă, relatează că în Piața Manej s-ar fi adunat câteva zeci de oameni, inclusiv suporteri ai mișcărilor pro-Kremlin. Nu este limpede cine a convocat protestul, iar autoritățile ruse au deschis o anchetă penală despre îndemnuri la tulburări în masă. O purtătoare de cuvânt a liderului de opoziție Aleksei Navalnîi, care a organizat ample demonstrații anticorupție duminica precedentă și se află actualmente în detenție, a spus că acesta nu s-a pronunțat pe tema protestelor de azi. Fostul magnat petrolier rus, Mihail Hodorkovski, fondator al mișcării „Rusia Deschisă”, a scris pe Twitter că evenimentele de astăzi reprezintă o încercare de a torpila protestele anti-Kremlin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img